Lagrad hinkal

Hinkal är en traditionell maträtt av kaukasisk mat. I den här artikeln kommer vi att berätta några hemligheter om hur man korrekt förbereder en lagrad hinkal och delar också några grundläggande recept.

Så några viktiga rekommendationer för beredning av puff dangi hinkala:

  1. Deg för fläckig hinkala framställs traditionellt av jäst.
  2. När degen är lämplig behöver han tystnad, och det är nödvändigt att täcka det med någonting.
  3. Jästdegen bör knådas två gånger, då hinkalen blir stor, luftig och mjuk.
  4. Degen ska vara mycket tunn rullad, så kommer hinkalen att vara flerskiktad, d.v.s. mer välsmakande och vacker.
  5. För knådning och rullande degen behövs en stor arbetsyta, som måste oljas eller ströas med mjöl.
  6. Innan du rullar degen i en rulle är det önskvärt att strö med valnötgräs, det kallas också blå fenegreek eller uzho-suneli.
  7. Att buljongen var transparent är det omöjligt att ge det starkt att koka. Och naturligtvis måste du ta bort skummet.
  8. Det spelar ingen roll om du lagar ett par eller bara kokar hinkal, använd buljong för det, det kommer att lägga till en aptitretande arom.
  9. Om du lagar hinkal inte för ett par, så innan du lägger den i buljongen, doppa i vegetabilisk olja, så khinkalasna håller inte fast vid varandra.

Darginsky skiktad hinkal

ingredienser:

För provet:

För buljong:

För sås:

beredning

I en stor kastrull sätter vi det sköljda köttet. Det kan vara en kyckling, ett lamm och ett nötkött för din smak. Du kan genast skära köttet i portioner. Häll en stor mängd vatten och sätt att laga mat, minska elden efter kokning, salt och glöm inte att ta bort skummet.

Mjöl hälls i en stor skål och lämnar lite att blanda. Gör ett spår i mjölet, häll saltet, sockret och jäst och blanda. Därefter, där de torra ingredienserna redan är blandade, häll varmt vatten och knä, ta lite mjöl. Det är nödvändigt att låta stå i några minuter så att jäst är upplöst. Vi knådar degen och låt den stiga upp, täckt med en handduk eller matfilm. Vanligtvis stiger degen i 30-40 minuter. Det är önskvärt att knåda det två gånger.

Därefter är degen uppdelad i 3 delar. Varje del är tunt utrullad, smörjad med olja och ströts med krydden av uxoxo-suneli. Vi rullar in i täta rullar och skärs i delar av 2 cm bred. Vi sprider dem på en dosochku eller på en ledig del av bordet, så att de kommer lite.

Vi skalar potatisarna, skär den i 4 delar och lägg den i buljong, den kokar tills degen är lämplig, det här är ca 15 minuter.

Sedan dunkar varje hinkal i smör och vi skickar till koka i buljong i 30-40 minuter. Medan vi förbereder såsen. I skålen klämmer vi ut vitlök, lägger till tomatpasta och lite buljong, blanda väl. Du kan också lägga till hackade gröna.

Vi tar ut köttet och potatiserna från buljongen, lägg khinkalen separat och servera dem med såsen.

Recept för flaky khinkala med nötter för ett par

ingredienser:

beredning

Förbered skedet, för det här blandar vi mjölk, socker, salt, jäst och lite mjöl, lägg det på ett lugnt och varmt ställe. Så snart oparen stiger, skickar vi den till mjölet och knådar degen.

Degen ska komma 2 gånger, efter det delar vi det i 2 delar och rullar ut det. Du måste rulla ut Tämligen tunnt, täck sedan hela ytan med smält smör och strö med hasselnöt. Nötter kan hackas i en kaffekvarn eller mixer, eftersom Krummen behövs ganska liten, så att de stora bitarna inte riva degen. Därefter rullar degen i rullar och skärs i stycken 2 cm bred, du kan klippa varje bit lite för att se klippet och fyllningen, för att När de skärs, är degen lite knuten med en kniv, även mycket skarp. Vi måste vänta tills khinkalorna kommer upp och koka dem sedan i ett par 20 minuter, smörja botten av sikten med olja. Du kan servera med sås, blandad gräddfil med vitlök och lite.