L-karnitin för viktminskning

Ladies, aktivt engagerade i fitness, hörde förmodligen om fettbrännaren l-karnitin. För andra kvinnor som tänker gå ner i vikt är det värt att säga att l-karnitin är ett ämne som produceras av levern, vilket är ansvarigt för lipidmetabolism. Men varför rekommenderas de att ta l-karnitin för viktminskning och hur man gör det korrekt? Låt oss försöka hantera dessa problem.

Behöver jag l-karnitin för viktminskning?

Många tjejer är benägna att tro på reklam, och hon säger att för dem kommer l-karnitin att bli en gudom att detta mirakulösa ämne lätt kan bli av med överskott centimeter och kilo. Men är det verkligen nödvändigt karnitin för kvinnor som vill gå ner i vikt? Kanske borde det inte tas, för vi vet alla skillnaden mellan reklam för en produkt och verklighet?

Karnitin produceras av vår kropp, och ett tillräckligt antal är närvarande även bland de som sliter. Därför är den extra mottagningen av detta ämne inte en sådan nödvändig åtgärd. Obligatorisk mottagning av l-karnitin kan endast vara för tjejerna som följer en strikt vegetarisk kost - i deras ration finns det inget råmaterial för karnitinproduktion.

Hjälper karnitin att gå ner i vikt?

Studier har visat att karnitinanvändare förlorar vikt snabbare än de som inte fått kosttillskott med dess innehåll. Men detta händer bara om karnitinkombinationen kombineras med kost och motion. Ämnet i sig utlöser inte några mystiska processer av fettförlust i kroppen. Därför sitter du på soffan och äter karnitin, du kan inte gå ner i vikt. Och flickor som tar karnitin för viktminskning, måste inkludera i sitt program, aerob träning, annars kommer effekten att bli mycket mindre.

Så mängden pounds som saknas påverkas inte av hur mycket du tar pillerna, men hur mycket du ger i träning. Då uppstår frågan, varför behöver du denna l-karnitin, den så kallade fettbrännaren? Faktum är att detta ämne ökar uthållighet, det är därför träningarna är effektivare och metabolism accelereras, vilket innebär att viktminskningen är snabbare. Sanningen är en "men" - aptiten kommer också att stiga, kroppen kommer att börja kräva återkomsten av de kalorier som du gav i gymmet. Det är därför sammansättningen av tillsatser utom carnitin innehåller kostfiber eller hoodia extrakt - de hjälper till att undertrycka känslan av hunger. Men en stark aptitökning kan inte uppstå om du vet hur man dricker karnitin.

Hur korrekt tar karnitin till en kvinna?

Schematerna för karnitinintag varierar och beror på de mål som idrottaren ställer för sig själv. Men yrkesverksamma är lite enklare, för alla proportioner anses av tränaren. De som vill gå ner i vikt damerna måste följa systemet med karnitinintag, och kom ihåg om fitnessdieten, för om du fortsätter att äta som tidigare, kommer hungersjukdomar inte att undvikas.

Låt oss börja med en diet - det här är de regler som måste komma ihåg när vi förbereder det:

  1. Måltiderna ska vara 5 men högst 300 gram vardera.
  2. Minsta mängd protein är 1 gram per 1 kg kroppsvikt.
  3. Enkla kolhydrater i kosten bör vara minst, alkohol och godis en fast "nej".
  4. Konsumtion av fetter bör begränsas till 60 gram per dag, och det är bättre om det är enomättade fetter (nötter, avokado, olivolja).
  5. Ju fler frukter desto bättre.
  6. Fortsätt med kaloriernas norm - du kan inte överstiga det, men du bör inte konsumera kalorier mycket mindre än normalt.

Att ta karnitin hade sin effekt, förutom aeroba belastningar, inkluderar kraft, men de borde vara uthållighet - låg vikt och ett stort antal repetitioner. Schemat för att ta karnitin är följande:

  1. I 20 minuter före frukost, 200 mg.
  2. 20 minuter före lunch, 200 mg.
  3. I 20 minuter före lunchen, 200 mg.
  4. I 20 minuter före träning, 600 mg.

Du bör också ta hänsyn till att medan du tar karnitin, behöver du dricka kaffe mindre ofta, annars kan du få hälsoproblem - karnitin har en spännande effekt.