Hur bryr du sig om en brittisk kattunge?

Skaffa en liten brittisk kattunge, kom ihåg att han, som ett litet barn, behöver omsorg och kärlek. I det nya huset först blir han väldigt uttråkad utan en kattmamma, utan bröder och systrar. Vid denna tid behöver han maximal vård.

I framtiden är det tillräckligt att ta hand om britterna ordentligt, för att ge honom sin kärlek och kärlek. Då kommer han säkert att återkomma.

Korrekt vård av en brittisk kattunge

Vård av kattungen av den brittiska rasen måste börja med den yngsta åldern, så att det senare inte finns några problem med kamning, undersökning av ögon, öron och tänder.

  1. Ta hand om öronen till en brittisk kattunge . En gång i veckan, titta på öronen, de ska inte vara plack, utslag, lukt, svavel bör vara lätt. Rengör hörselgången med en bomullspinne.
  2. Ta hand om klorna i en brittisk kattunge . Klippning av klorna med ett speciellt verktyg bör ske varje 2-3 veckor. Skördet måste vara noga (endast spetsen), för att inte skada kärlen. Kattungen behöver en skrapkudde med en höjd av minst 40 cm.
  3. Skötsel av en brittisk kattas ögon . Ögon är den brittiska svaga punkten, de kan flyta lite. Odelat, torrt extrakt tar försiktigt bort bomullspinnen, som kan fuktas i starkt brygga. Vid rensning av ögonlocken, riklig purulent urladdning, kontakta veterinären.
  4. Ta hand om pälsen på en brittisk kattunge . Den brittiska ullen orsakar inte många problem, det är nog att kamma det med en massageborste två gånger i veckan. Endast under moult är det nödvändigt att tillgripa intensiv veckkammning. Den brittiska katten kan repas både i riktning mot kappans tillväxt och mot - du får en underbar massage.

Ta hand om brittiska kattungar - mat

Brittarna är nästan allätiga, vilket förenklar deras ägares liv. Om du matar den brittiska kattungen med naturlig mat, föredra biff, nötkött eller fläskhjärta, kycklingskalade magar, lever, kyckling, havsfisk. Om möjligt, uteslut fisk från kosten, t. Det främjar utvecklingen av urolithiasis hos katter, ger också urinen en skarp lukt.

Kattungar får inte ges mjölk, annars kommer de att komma över en flytande avföring. Endast getmjölk och 10% grädde i sammansättningen är närmare kattmjölken och absorberas perfekt av kattungens kropp. Vid utfodring kan du framgångsrikt använda en mängd olika spannmål: semolina, havregryn, ris. Du kan erbjuda kattungen en stallost, även ibland som yoghurt.

För att korrigera tarmfunktionen, använd levern. Om du använder den rå, det svagas och efter behandling - stärker. Ge inte killarna rökt, väldigt fet, skarpa livsmedel (skinka, bacon, rå fisk).

Ta hand om brittiska kattungar - vaccinationer

Glöm inte vaccinationer, även om du inte planerar att släppa en kattunge hemifrån, eftersom smuts kan komma in och ut ur gatan. Kattungar vaccineras i åldern 2 till 3 månader eller efter en tandbyte.

Den första inokuleringen kan göras 10 dagar efter att ha tagit ett anthelmintiskt läkemedel (drontal, prazitsid eller annan). Du kan ge drogen i form av tabletter eller sirap. Om helminths inte finns i avföring av kattungen under prolistingen, modigt vaccinat. Och om maskarna är, efter 10 dagar, ge drogen igen. Vänta sedan ytterligare 10 dagar och gå till ympningen .

Den första vaccinationen mot infektionssjukdomar (trivalent utan rabies) görs när kattungen är 10-12 veckor och upprepas med samma vaccin - efter 21 dagar. Efter den andra vaccinationen hålls karantän i 10-14 dagar. Under denna tid utvecklar kattungen immunitet.

Vaccination mot rabies görs separat. Om kattungen inte har kontakt med andra djur, kommer det inte att fånga möss och råttor. Det är bäst att vaccinera rabies efter att ha bytt tänder. Upprepade vaccinationer upprepas årligen.