Kycklingbröst i ugnen - intressanta recept för en hemlagad middag

Kycklingbröst i ugnen är en av de vanligaste rätterna som älskarinna gillar att laga mat. Detta beror på att kycklingköttet är kost, och det här sättet att laga mat gör maten så användbar och välsmakande som möjligt.

Hur man lagar kycklingbröst i en ugn?

Många nybörjare, som just börjat lära sig kulinariska processer, frågar sig själva: Vilken typ av matlagning ska användas för att få ett gott och saftigt kycklingbröst, bakat i ugnen. För att få rätt maträtt måste du följa några enkla regler som är följande:

 1. Kycklingbröst bör bara vara färskt och kyldt. Från fruset kött, som bringas till rumstemperatur, väntar juiciness i skålen inte.
 2. En annan hemlighet av juiciness av skålen är betning. Kycklingbröst med medelstor marinerade i sås i ca 45-50 minuter.

Kycklingbröst med apelsiner i ugnen

Om värdinnan vill få en maträtt som blir en riktig dekoration av festbordet, är det värt att prova ett recept på kycklingbröst i en ugn med apelsiner. Apelsiner kommer att sätta köttet med en söt och sur arom och lägga till en aptitretande ljus färg. Smaken av maten kommer att vara oerhört oöverträffad, och den magnifika utsikten kommer att göra det möjligt att använda den som accent på bordet. Detta är ett perfekt alternativ, eftersom det är gott att baka ett kycklingbröst i ugnen.

ingredienser:

beredning

 1. Bröstklipp i längdriktning, tjocklek på 1,5 cm.
 2. Lägg filetten i en väska för att baka, häll i kryddor, tillsätt vitlök.
 3. Kram ut apelsinerna i halva, juice i en väska. De kvarvarande korstarna skärs i 4 delar vardera hälften och läggs i en påse som är tätt fastsatt och genomborrad.
 4. Kycklingbröst i ugnen bakar 50 minuter.

Kycklingbröst med potatis i ugnen

Det finns en maträtt som är oumbärlig, om plötsligt gästerna har kommit, och det finns nästan ingen tid för matlagning. Därför rekommenderas varje värdinna att anta ett recept som ett kycklingbröst med potatis i ugnen. Med det kan du vara säker på att kycklingen behåller sin juiciness och kommer att få en utmärkt smak, och potatiserna kommer att vara mättade med fantastiska aromer.

ingredienser:

beredning

 1. Kycklingbröst skuren i medelstora bitar av 1,5 cm tjock.
 2. Blanda senap med majonnäs, kläm ut vitlöket, häll smaken, salt och peppar efter smak. Sås häll kyckling, städa i kylan i 30 minuter.
 3. På folien sätter du på lök och potatis, ovanpå kycklingen i marinaden.
 4. Täck överdelen med folie. Kycklingbröst i ugnen i ca 40 minuter.

Kycklingbröst under en päls i ugnen

Upptagen hemmafruar bör uppmärksamma en utsökt maträtt, vilket är ett nöje att laga mat - det är ett kycklingbröst med ost i ugnen. Med minimal tid och ansträngning får du en mjuk och saftig filé med grönsaker under en ostskorpa. De är nöjda med familjen och gästerna, och inbjudna gäster, som gillar den här läckra smaken av denna mat.

ingredienser:

beredning

 1. Klipp filéen i bitar med en tjocklek av 1,5 cm. Stänk kryddan, släck lätt med en hammare. Rulla in mjöl och stek i 1,5 minuter på varje sida.
 2. Peppar och tomater skärs i små kuber.
 3. Blanda senap, majonnäs, salt, peppar och pressad vitlök med riven ost. Lägg såsen på grönsakerna.
 4. På bakplåten låg filéerna på toppen av en blandning av grönsaker och sås. Strö med riven ost.
 5. Kyckling saftigt bröst i ugnen tar 20 minuter.

Kycklingbröst med ananas i ugnen

Den otvivelaktiga fördelen med att laga mat med ugnen är att flera delar av en läcker, läckande maträtt bereds på samma gång. En av dess variationer är kyckling från kycklingbröstet i ugnen, som är mycket populära även med sofistikerade gourmeter. Användningen av ananas kommer att ge disken en speciell piquant smak.

ingredienser:

beredning

 1. Bröstskuren i stycken 2 cm tjock, slagen med en hammare på båda sidor.
 2. Förbered såsen av gräddfil och vitlök.
 3. På bakplåten lägg kycklingen, sätt ananasringar på toppen, häll såsen och strö över riven ost.
 4. Juicy kycklingbröst i ugnen tar ungefär en halvtimme.

Kycklingbröst i kefir i ugnen

Det finns en kalori och hälsosam maträtt, som är perfekt för dem som följer deras kost. Hemligheten med dess förberedelse är att en marinaden är gjord för kycklingbröstet i ugnen, som mättar maten med en magnifik smak. Köttet blir otroligt ömt och saftigt, och matlagningstekniken bidrar till att det kan ges till barn.

ingredienser:

beredning

 1. Kycklingfilé tvättas och skärs och hälls kefir. Tillsätt kryddor. Ta bort till kyla i 30 minuter.
 2. Överför till en brazier, häll över marinaden.
 3. Ugnen är 35 minuter.

Kycklingbröst med grönsaker i ugnen

En påtaglig fördel för kroppen kommer att medföra kycklingbröstet i ärmen i ugnen, bakad med grönsaker. Det här sortimentet innehåller mycket vitaminer, tomater, paprika och zucchini perfekt kombinerat med ömt kycklingkött. I det föreslagna receptet kommer det att finnas 4 portioner vid utloppet, vilket gör att du kan njuta av delikatesser för alla hushållsmedlemmar för en familjen middag eller en festlig middag.

ingredienser:

beredning

 1. Bröstskuren i 4 delar. Gör snitt och lägg skivor ost där.
 2. Skär grönsakerna, lägg dem på bitar kyckling i folie.
 3. Ugnen är 40 minuter.

Kycklingbröst med svamp i ugnen

Det finns ett recept som hemmafruerna älskar att använda mycket, som vill få en saftig, doftande och kryddig maträtt - det är ett fyllt kycklingbröst i ugnen. Som en extra komponent kan du använda svampar, som kan vara färska eller konserverade. De kommer att ge maten en speciell rik smak och göra den oförglömlig.

ingredienser:

beredning

 1. Skär filéerna, lätta slag, sätt på en bakplåt.
 2. Skär ut svamp och lök. Förbered såsen av gräddfil, majonnäs och kryddor, riven ost. Alla mixar.
 3. Blanda kycklingen med blandningen.
 4. Kycklingbröst bakas i ugnen i en halvtimme.

Gryta från ett kycklingbröst i en ugn

Sommarvariationen av skålen kommer att vara ett kycklingbröst i en ugn med tomater. Färska tomater kombineras perfekt med kycklingkött, och delikatessen kommer att vara doftande och saftig. En ytterligare fördel kommer att vara om man i det sista steget av matlagning från ovanstående strö kycklingfilé med hackade örter kommer att lägga till friskhet och piquancy.

ingredienser:

beredning

 1. Ägg lite vispa och blanda med gräddfil, häll det skurna bröstet.
 2. Skär tomaterna i cirklar, lägg dem på toppen.
 3. Ugnen är en halvtimme.