Kungs


Kungstradgarden, även kallad "King's Garden", Kungsan eller Sakura Park i Sverige , är en av de mest attraktiva och mysiga platserna i Stockholm . Han har en rik historia, flera attraktioner i området och det välförtjänta erkännandet av turister runt om i världen.

plats

Kungstradgarden ligger i centrum av den svenska huvudstaden, mellan operahuset och Sveriges hus och är under ledning av Stockholms Handelskammare.

Skapelsens historia

Det första omnämnandet av parken Kungstradgarden går tillbaka till medeltiden. I 1430, i historiska dokument, verkar han som en stor trädgård ("The Royal Kabbas Garden"), som levererar grönsaker till statschefens bord. Med tiden var det en omformning av en köksträdgård i den stängda trädgården i barockstil. År 1825 brände Makales palats ner, vilket låg på parkens territorium, vilket ledde till att Kungstadgårdsområdet utvidgades till söder. År 1970 överfördes trädgården till stadsförvaltningen, och lite senare byggdes en tunnelbanestation i närheten. Idag är parken öppen för alla medborgare och gäster i huvudstaden och trivs ögat när som helst på året.

Vad är intressant i Kungstradgarden i Stockholm?

Inledningsvis planerades att parken skulle vara en symmetrisk komposition i barockstil med en fontän i mitten. Men som en följd av många omplaneringar ändrades dess territorium väsentligt.

Idag kan Kungstradgarden delas upp i fyra sektorer:

  1. Område av Charles XII (Karl XII: s torg). Det ligger i den södra delen av trädgården. På det är ett monument till linjalen, exekverad av arkitekten Juhan Peter Mulin och installerad 1868. Kejsaren blev känd för många krig med Ryssland. Monumentet ser inte alltför pompöst ut och medlen för dess produktion samlades in av hela världen.
  2. Moulin fontän. Detta är ett riktigt mästerverk på Kungstadgårds territorium. På fontänens omkrets finns det fyra bronsvansar, som är tecken från skandinaviska myter. Fontänen är en symbol för parken och pekar samtidigt på Stockholms geografiska läge.
  3. Torget av Charles XIII. Här är ett monument till linjalen (arkitekt Erik Gustav Goethe), uppställd på begäran av hans efterträdare - King Charles XIV av Juhan - 1821 i parkens centrum.
  4. Vulodarskis fontän (Wolodarskie).

Vad ska man besöka i parken och omgivningen?

Både på vintern och på sommaren i Kungstadgården kommer alla besökare att vara välkomna. Till din tjänst är:

Detta är en av de mest populära platserna för romantiska datum, för att lära känna Sveriges historia och kultur . Men kanske är Kungstradgardens främsta höjdpunkt i Stockholm kirsebärblomman på våren. I parken finns också ett stort antal körsbärsträd, det finns vackra gränder med lindens och elmträd, bänkar för vila.

Söder om parken ligger Strømgatan, från vilken du kan nå Gamla Stan - Gamla Stan - vid Střembrun och Norrbró broar. I norra sträcker sig Hamgatan, där du kan besöka två kända varuhus - Nordiska Kompaniet och PK-Huset. På östra sidan av trädgården gränsar Kungstradgordsgatan, och där finns en synagoge, minisektorn, Palma House och en mycket original tunnelbanestation "Kungstradgarden". Från västra delen av parken finns ett turistcentrum, St James kyrka, Kungliga Operan.

Hur kommer man dit?

För att besöka parken Kungstadgården kan du ta en tur med tunnelbana eller buss. I det första fallet måste du gå till en av tunnelbanans två närmaste hållplatser - Kungsträdgården eller T-Centralen. Och om du bestämmer dig för att åka med buss, välj sedan en av rutorna nr 2, 55, 57, 76, 96, 191-195 och gå av på Karl XIIs torg i Stockholm (vid parkens kant, nära monumentet) eller på nästa stanna, i centrum av Kungstadgården.