Hur rengör jag min kappa?

Kåpan är ett ganska dyrt inslag i garderoben, men ofta har vi inte råd att använda kemtvätt vid fläckar. Hur man handlar i denna situation?

Hur man rengör kåpan ordentligt?

Hur man rengör en kashmirfracka hemma? Cashmere är ett elegant och vackert material, men det är känsligt och mycket sårbart för yttre faktorer. Så tvätta inte det i en tvättmaskin. Du måste ringa in i badrummet med varmt vatten, häll i lite pulver och lägg en kappa i vattnet. Låt det gå ett par timmar, skölj sedan flera gånger i kallt vatten. Torka Cashmere coat är bäst på en vågrät yta, sätta en handduk under den.

Om du behöver ta bort enskilda fläckar från kashmirens kapps yta, kan detta göras utan tvättning. Till exempel används raffinerad bensin för att avlägsna fettfläckar. Renad bensinimpregnerad fläck, och sprinklades sedan med talk. När allt har torkat tas talcbotten bort med en pensel.

Hur man rengör en ullrock?

Innan du rengör ullskiktet måste du veta dess sammansättning (det finns på etiketten). Om det finns några tillsatser i kompositionen, till exempel polyester eller akryl, kan beläggningen tvättas i tvättmaskinen i handtvätt vid låg temperatur, varvid spinningen ska stängas av. Efter det ska kappan dras ut ur maskinen och hängas på en hängare. En lite fuktig sak bör strykas genom gasbind och hängas tillbaka. Om pälsen innehåller bara ull, kan den rengöras med en mild tvål och vatten.

När du rengör fläckar på en ullrock, behöver du rinnande vatten och ett barnschampo. Vatt lappen med vatten, tillsätt en liten mängd schampo och applicera lösningen lätt på det förorenade området. Ta bort tvållösningen med en fuktig trasa.