Shopping i Andorra

Andorra är ett litet bergsprinsdom, som positivt har etablerat sig i flera riktningar, och en av dem är en trevlig shopping. Under de senaste åren har personer från grannlandet Spanien och Frankrike besökt städerna Andorra inte bara för helgen, men också cirka 8 miljoner turister från hela världen.

Vad? Var? När?

I Andorra är det absolut ingen importskatt och mervärdesskatt (moms) - 4,5% - är den lägsta nivån i hela Europa. Det här är två ekonomiska indikatorer, tack vare vilka inte bara EU-invånare utan även Schengen-turister strävar efter att shoppa i Andorra. Detta är det andra landet i världen till låga priser efter Hong Kong.

I genomsnitt skiljer sig priserna från naboläget mellan 15-20% och upp till 40%, och under försäljningssäsongerna ännu mer. Därför är den solida duty-free zonen i Andorra så älskad av shopaholics. Och den viseringsfria regimen och den europeiska europeiska nationella valutan - hjälper till att göra inköp med större lätthet.

Shopping i Andorra la Vella - det är en hel rad känslor som sveper varje shopaholic från koncentrationen av märkesbutiker och butiker i en stad.

Andorras räknare är stängda endast 4 dagar om året, nämligen på helgdagar :

Alla större köpcentrum för kunder är öppna dagligen från 10:00 till 21:00 utan några pauser. Men butikerna är mindre stängda för den traditionella eftermiddagssestaen från en timme till fyra timmar.

För din bekvämlighet, från stora europeiska städer till Andorra la Vella, kör tåg, från städer mindre - turistbussar. Men förvänta dig inte att alla butiker finns på ett ställe. Visst, i huvudstaden Andorra la Vella och städerna Escaldes och Sant Julia de Lori är de något större än överallt. Men för det första finns det många boutiquer i principen, omkring 2000 med alla sorters varor, och för det andra utvecklar prästgården sitt territorium jämnt, och butiker och köpcentrum är utspridda i hela landet.

I Andorra kommer du inte att undra vad du ska ta med från resan . Du kan köpa skidutrustning, parfymer och kosmetika, kläder och skor, smycken, elitvin, cigarrer och tobak, lädervaror etc. Var uppmärksam på det stora utbudet av lantbruksprodukter och produkter från lokala hantverkare. När det gäller kvalitet är de inte mycket sämre än världsberömda varumärken, och till ett pris kan de bli billigare flera gånger.

Overstock

Den traditionella vinterförsäljningen börjar i slutet av december, strax efter julhelgen, och varar ungefär två månader. Särskilt framgångsrik under denna period kan du köpa säsongsvaror och skidutrustning.

Vissa butiker arrangerar även lågsäsongssalget under våren och hösten, men detta beror främst på förändringen av varukollektioner. Omedelbart efter försäljningsavslutningen höjas prislapp för alla produkter.

Shopaholic för en anteckning

  1. Om shopping är ditt enda mål, planera dina aktiviteter för siesta i förväg, eftersom kaféer och restauranger i regel också är stängda.
  2. I Andorra kan du träffa rysktalande personal, uppmärksamma säljarens märke, de är markerade av landets flaggor, på vars språk du är redo att kommunicera.

Glöm inte tullrestriktionerna på export, vissa positioner:

Allt som du ska exportera ovanför de krav som krävs är föremål för obligatorisk deklaration.