Vilka antibiotika ska du dricka med angina?

Inflammation av tonsiller provoceras ofta av smittsamma medel, så det måste behandlas med antibakteriella medel. För att välja vilka antibiotika som ska dricka med angina, måste du först ge en vattpinne från munnen. Detta kommer att avgöra vilken typ av infektion som finns och ta reda på vilka antibakteriella läkemedel som är mest känsliga för.

Vilka antibiotika ska jag ta med angina?

Enligt medicinsk statistik är de vanligaste orsakerna till denna sjukdom streptokock- och stafylokockbakterier, antingen individuellt eller tillsammans med varandra. Därför anses antibiotika av ett brett spektrum av åtgärder som det mest effektiva sättet att bekämpa angina . Samtidigt är det inte någon hemlighet för någon att sådana preparat skadar kroppens immun- och matsmältningssystem, särskilt lever och tarmar. Baserat på säkerhetsaspekterna av behandlingen rekommenderar läkare vanligtvis penicillin-antibiotika.

Vilka antibiotika kommer att påskynda behandlingen för halsbråck i halsen?

Typen av drabbade tonsiller är karakteristisk, främst för barn, särskilt när immunsystemet är försvagat. I det här fallet lider barnet av mycket hög kroppstemperatur, smärta i livmoderhalsen lymfkörtlar, uttorkning, medföljande symtom, som en rinnande näsa eller hosta, är frånvarande. Vid purulent angina bör antibiotika ordineras omedelbart, eftersom denna sjukdom kan leda till allvarliga komplikationer (abscess av tonsiller, lunginflammation, bihåleinflammation , otitis media i mellanörat, glomerulonefrit). Dessutom kan de inflammerade innehållen i folliklarna komma in i luftvägarna under inspiration, vilket hotar med lungabscess.

Här vilka antibiotika som ska dricka i en follikel av angina hos barn:

Dessa läkemedel stoppar effektivt de inflammatoriska processerna, hjälper till att minska folliklarnas purulenta innehåll på tonsillerna, underlätta det sjuka barnets tillstånd.

Det bör noteras att en undersökning bland föräldrar nyligen genomfördes för att ta reda på vilket antibiotikum som bättre hjälper till med angina hos barn. Enligt resultaten av studien skiljer sig summan av honung och flemoxin-solutab med den mildaste effekten på kroppen och med ett snabbt märkbart resultat.

Vilka antibiotika ska vuxna ta med angina?

Först och främst är det värt att uppmärksamma penicillin-serien i den senaste generationen med ett brett spektrum av effekter. Deras skillnad från tidigare varianter är att förbättringar inträffar senast 48 timmar efter inledandet av behandlingen.

Effektiva antibiotika för angina - namnen på drogerna:

  1. Bitsillin. Antibakteriell effekt manifesteras på en dag (hos vissa patienter - 12 timmar) efter den första dosen. De flesta noterar frånvaron av negativa biverkningar.
  2. Penicillin. Börjar att fungera från början av behandlingen, resultaten är synliga efter 12-14 timmar.
  3. Augmentin. Den har hög säkerhet för tarmarnas och leverens arbete, tar snabbt bort värmen i kroppen och underlättar andningen.
  4. Erytromycin. Effekten av läkemedlet kan bedömas endast 2-3 dagar efter starten av antibakteriell behandling, men fördelen med detta läkemedel är frånvaron av biverkningar från nervsystemet och matsmältningssystemet.
  5. Summamed. Det säkraste antibiotikumet är att föredra på grund av dess höga effekt och korta behandlingskurser.
  6. Amoxiclav. Märkliga förbättringar i patientens tillstånd uppstår redan under de första 10-12 timmarna av behandlingen.