Diet i pankreatit - vad kan och kan inte äta?

Diet för pankreatit ger en meny för akuta former och när långvarig. I det första fallet är feta, salta, kryddiga rätter uteslutna. I den andra - ger kosten upp till 70 gram fett och 350 kolhydrater per dag, ett minimum av mejeriprodukter. Grönsaker får bara äta stewed, sötsaker, ägg och svampar är uteslutna.

Vad kan inte ätas med pankreatit?

Pankreatit är en obehaglig sjukdom som kräver mycket strikta kostbegränsningar. Det härrör från tendensen till feta livsmedel, börjar bukspottkörteln att inflamma och utsöndrar inte juice för matsmältning. Ätas inte digereras. Så kosten med pankreatit blir den främsta rekommendationen av läkaren, som måste följas strikt för att bibehålla optimal balansbalans i kroppen.

Vad kan inte ätas med kronisk pankreatit? Utesluten bevarande, bakning och söt, snabbmat och alkohol, stekt och rik. Den förbjudna listan innehåller också:

Dieten efter en attack av pankreatit är svårare, endast kalorimål är tillåtna. Endast från den andra veckan efter en förvärring är det möjligt att äta:

Vad kan du äta med pankreatit?

Med denna lista uppstår frågan: Vad kan du äta med pankreatit? Läkare säger: i förbättringsstadiet är förbjuden mat tillåtet, men mycket noggrant. Låt små doser bakas på jäst och pepparkaka, olivolja i sallader, bearbetad ost utan tillsatser, stuvade biprodukter. Många patienter med denna sjukdom försöker diversifiera menyn:

Diet i bukspottskörteln

Diet för akut pankreatit rekommenderar att man äter små doser, så menyn ska inkludera frukost nummer 2 och eftermiddagsmat. Optimal diet:

Andra frukost:

Vid lunch:

mellanmål:

Diet 5 med pankreatit

Diet vid förhöjning av pankreatit hjälper till att reglera kroppen och lugna gallblåsan. Mat bör vara viskös, god gröt: bovete, ris, semolina. För andra produkter sådana rekommendationer:

För en dag måste du dricka minst 1,5 liter mineralvatten. Ungefärlig ration i en vecka:

 1. Morgon: fiskkoteletter, kashka eller vinaigrette, inte starkt te.
 2. Re-breakfast: cottage cheese eller torkad frukt.
 3. Dag: Soppa från grönsaker, potatismos, kokad kyckling eller fisk, kompote.
 4. Eftermiddagsmat: stekpanna med gelé.
 5. Kväll: Kashka, en bit kokt filé eller fisk.

Diet av Elena Malysheva med pankreatit

Erfaren läkare Elena Malysheva ger sina rekommendationer om hur man tar bort lasten från bukspottkörteln med rätt näring. Det viktigaste är att äta tre måltider och ytterligare två tilltugg, säkert samtidigt. Drick minst 8 eller 10 glas vatten. Du kan laga osötade kompott. Vilken diet för pankreatit erbjuds av Malysheva? Provmeny:

 1. Soppor med tillsats av alger, sellerirot, persilja.
 2. Omelett.
 3. Vegetabiliska grytor.
 4. Brun ris.
 5. Av gröt - helst havregryn.
 6. Bakad pumpa.
 7. Höstost, yoghurt.
 8. Potatismos.

Gurka diet i pankreatit

Diet för patienter med pankreatit inkluderar användningen av gurkor, deras matsmältning överbelastar inte det sjuka organet. Ange dem noggrant, rensa huden. Läkarna rekommenderar att man äter 7 kg av denna grönsak per vecka för att ordentligt avlasta det sjuka organet. Välassimilerade blandningar med blad av grön sallad, ingredienserna måste finhackas, avlägsna frön. Förvara disken i kylskåpet kan inte, laga mat på en gång. Kosten för kronisk pankreatit innehåller också gurkapuré.

Puree från gurkor

ingredienser:

preparatet:

 1. Gurkor att tvätta, skalla.
 2. Finhacka, sätt i en mixer.
 3. Tillsätt dill, två droppar citronsaft, salt.
 4. Skölj, späd med vatten.
 5. Servera kylda.

Kefir diet för pankreatit

Första gången efter attacken får yoghurt inte användas, det tillsätts gradvis, från 50 milliliter till 200. Nutritionister tror att denna produkt är bra för bukspottkörteln. Det rekommenderas att ta ett glas drink innan du lägger dig. Gentag kost i pankreatit insisterar på påfyllning av protein, eftersom läkare råder att använda kefir i sallader.

Kyckling och ostsallad

ingredienser:

preparatet:

 1. Koka filéen, skär i kuber.
 2. Ost skärs i kuber, lägg till köttet. Mjuka sorter behöver inte saltas.
 3. Bland yoghurt, smör och dill i såsen.
 4. Häll den färdiga salladen, låt den brygga.

Bokhete diet med pankreatit

Diet efter akut pankreatit innehåller nödvändigtvis bovete, vilket stimulerar bukspottkörteln, främjar frisättning av insulin. Menyn innehåller porridge från denna spannmål, ett effektivt recept på bovete, vilket insisterar på kefir. Denna maträtt rekommenderas att konsumera upp till 10 dagar, en diet med en sjukdom som pankreatit, kräver en paus på samma antal dagar, då kan kursen upprepas. Det är bäst att inte välja spannmål, men skivor, kefir - bara skumma.

Bokhete på yoghurt

preparatet:

 1. Skölj croup med kallt och uppvärmt vatten.
 2. Ett glas bovete häller två koppar kefir, vätskan bör täcka det för ett par centimeter.
 3. Blötlägga i tio timmar.
 4. Del är uppdelad i hälften, äter på morgonen och på kvällen.