Jerusalem kronärtskocka - recept för att laga läckra och hälsosamma rätter

Jerusalem kronärtskocka, recepten som finns i urvalet nedan, är en oumbärlig källa till många vitaminer och värdefulla element som inte finns i andra livsmedel. Och om denna fantastiska grönsak har dykt upp på din trädgård, är det dags att bekanta sig med variationerna i bearbetningen.

Vad kan göras från Jerusalem kronärtskocka?

Om du inte redan vet hur man förbereder Jerusalem kronärtskocka, kommer vissa allmänna råd och rätt recept att hjälpa dig att behärska tekniken för att bearbeta produkten för att få utmärkta egenskaper hos maträtten.

 1. Som alla andra grönsaker kan jordärtskockor ätas råa, kokta, stekta, användas för att göra självständig mat, eller det kan ingå i flerkomponent kulinariska kompositioner.
 2. Råknölar i kombination med andra grönsaker brukade göra sallader.
 3. Den malda grönsaksmassan kan bli basen av koteletter, pannkakor och skär i bitar av knölar som tillsätts till soppa, komposit eller används för att göra sylt.
 4. Topinambour rätter är läckra, näringsrika, kalorier som är perfekta för kost och hälsosam mat.

Sallad från Jerusalem kronärtskocka

Vitamin sallad från Jerusalem kronärtskocka med morötter kommer att fylla kroppen med lejonens andel av användbarhet och behålla harmonin i figuren. Dessutom är skålen balanserad och harmonisk att smaka, snabbt och elementärt framställt av alltid tillgängliga ingredienser. Olivolja kan ersättas med solros eller majs, och istället för valnötter använder någon annan att välja mellan.

ingredienser:

beredning

 1. Grate på en stor rivare Jerusalem kronärtskocka, morötter och ett äpple, strö med citronsaft.
 2. Tillsätt nötterna, hackade lökar, fyll massan med fyllning av olja med vitlök, salt och socker, blanda och servera.

Jam gjord av Jerusalem kronärtskocka

Vidare om hur man förbereder Jerusalem kronärtskocka som ett ljuvt mellanmål. De resulterande godiserna kan serveras som tillsats till spannmål, kompletterad med friter eller pannkakor, och används även för att fylla pajer eller förbereda andra desserter och söta rätter. Sött Jerusalem kronärtskocka, recepten av dessa kan variera med mängden sötningsmedel som används och ytterligare produkter - en riktig hitta för dem som lider av avitaminos .

ingredienser:

beredning

 1. Massan av jordärtskocka mals på en fin rivare och blandas med det grundlösa citronet i en mixer.
 2. Tillsätt honungen till stekpannan, blanda och sprid på sterila burkar.
 3. De lagrar sylt i kylen.

Jerusalem kronärtskockor

Jerusalem kronärtskocka, vars ovanliga matlagningsrecept omges med sin enkelhet kan bli grunden till en magnifik delikatess, som konkurrerar med dina favoritpotatisflisar. För att dekorera mellanmålet skärs de noga tvättade frukterna i skivor och torkas på pergament i en mikrovågsugn eller i en ugn.

ingredienser:

beredning

 1. Förbered knölarna, skära dem och placera skivorna på pergamentarket.
 2. Skicka stekpannorna i ugnen, värm till 120 grader, eller i en mikrovågsugn för maximal effekt och vänta på att skivorna bryts.
 3. På samma sätt torkas och kandiseras frukter från jordärtskocka.

Cutlets från Jerusalem kronärtskocka

Särskilt intressant att smaka är stekt Jerusalem kronärtskocka. Den kan kokas laconiskt, grädda skivorna i olja i en stekpanna eller använd receptet genom att dekorera munnen och rudiga kutlar från grönsaken. Mer intressant smak av produkterna kommer att vara om du kompletterar produkten med morötter, och för ömhet lägg till grädde.

ingredienser:

beredning

 1. En användbar Jerusalem kronärtskocka, vars förberedelse i detta fall reduceras till oundviklig slipning, bibehåller färgen och de flesta av vitaminerna om det skrynkliga köttet ströms med citronsaft.
 2. Tillsätt mark morötter, grädde, podsalivayut massa och blåst på en tyst eld tills mjukt.
 3. Kör in i äggblandningen, häll i mango, blanda och låt i 15-20 minuter.
 4. Gör skivor, panera dem i mjöl och stek i olja i en stekpanna tills det är rött.

Fritters från Jerusalem kronärtskocka - recept

Jerusalem kronärtskocka, recept för matlagning som är användbara och balanserade, kan du steka inte bara i form av kotletter, men också för att göra av grönsaksmassan läckra pannkakor . I detta fall är köttet på grönsaken tillsammans med morötterna riven på en fin rivare, sedan blandad med ägg, mjöl, saltat och kryddat till smak.

ingredienser:

beredning

 1. Den malda grönsaksmassan hälles, blandas med ägg, tillsätts med mjöl och blandas.
 2. Sprid delarna av basen med en matsked i en stekpanna med uppvärmd olja.
 3. Pensla pannkakor från jordärtskocka från båda sidor på medium värme.

Kompis med Jerusalem kronärtskocka

Du kan använda en grönsak inte bara för att dekorera en mängd olika mellanmål. Tack vare sina värdefulla egenskaper är knölarna oumbärliga i kompot, vilket gör den mer användbar än andra drycker hundra gånger. Vidare om hur man förbereder och hur mycket man ska laga Jerusalem kronärtskocka, så att drycken visade sig vara den mest användbara i kompositionen och balanserad efter smak.

ingredienser:

beredning

 1. Jerusalem kronärtskocka tvättas med pensel, skärs i muggar och torkas i skuggan.
 2. Tre matskedar bordsmaterial hälls med en liter kokande vatten och kokas i 5 minuter.
 3. Söt drycken med socker, honung eller sylt.

Soppa från Jerusalem kronärtskocka - recept

Överraskande användbar soppa från jordärtskocka har en trevlig och känslig konsistens och på grund av de ytterligare produkterna och grönsakerna i den, en måttlig piquancy. Skålens maximala värde kommer att erhållas med obehandlade knölar. Men i det här fallet måste du vara förberedd för det faktum att den varma färgen blir mörkare i färg.

ingredienser:

beredning

 1. Tuber tillsammans med lök, vitlök och örter läggs i en panna, hälls med buljong och kokas tills det är mjukt.
 2. Bryt ingredienserna med en mixer, häll i grädden, krydda maten och värm igen till koka.

Pizza med Jerusalem kronärtskocka och oliver - recept

Konserverad kronärtskocka, recept som hittas mycket mindre än med färska grönsaker, kommer att vara ett utmärkt komplement till det italienska mellanmålet, utformat med följande rekommendationer. Pizzetter med oliver och torkade grönsaksskivor förädlas till smak och munvatten.

ingredienser:

beredning

 1. Stack dem på mjölkade bakplåtar från degenformiga rundstickor.
 2. Smaka på löken, blanda den med hackad Jerusalem kronärtskocka, oliver och vitlök, spridda ovanifrån på såsfärgade arbetsstycken.
 3. Stänk produkterna med örter och ost, skicka i 10-15 minuter i en uppvärmd till 200 graders ugn.

Vad är användbart för Jerusalem kronärtskocka?

Jerusalem kronärtskocka, enkla recept som du lärde dig från de föreslagna recepten, har många användbara egenskaper och kan användas inte bara som grund för många kulinariska kompositioner, men också som ett medel för att bli av med alla typer av sjukdomar.

 1. Användningen av jordärtskocka för kroppen bestäms av det höga innehållet av B- och C-vitaminer i knölarna, såsom sådana som järn, kisel, kalium, kalcium och många andra.
 2. Jerusalem kronärtskocka höjer hemoglobin i anemi , stabiliserar blodsockret i diabetes, lugnar magen med gastrit, förbättrar hjärtfunktionen, stärker nervsystemet, hjälper till att övervinna hudsjukdomar.
 3. Regelbunden användning av jordärtskocksrätter stärker immunsystemet, hjälper till att rensa kroppen av radionuklider och visas sålunda i strålningssjukdom.
 4. Juice från knölar bidrar till att minska blodtrycket och rensa kroppen av toxiner.