Jam från vattenmelonkorsor för vintern

Vi är vana vid att njuta av det saftiga, röda vattenmelonköttet och skicka de vita skorporna till papperskorgen, men de kan faktiskt förvandlas till en fantastisk sylt, vars recept har en mycket lång historia. För att återuppliva den ovärderliga glömda delikatessen tar vi in ​​det här materialet, där vi kommer att förstå hur man gör sylt från vattenmelonkorsor och behåller det under den kalla årstiden.

Jam från vattenmelonkorsor med apelsin

ingredienser:

beredning

Skär av rött kött och randig skal från vattenmelonkorsorna. Skala den skalade kakan och skär den i kuber av medelstorlek. Nu måste du göra ett noggrant men tacksamt jobb - att pricka varje bit med en gaffel så att den absorberar så mycket sirap som möjligt medan du håller formen. För att sylt ska få en karakteristisk gult tidvatten, bör kakan förfyllas med en lösning av läsk i en halv liter vatten. Låt skorporna stå i 4 timmar, dränera sedan vattnet och skölj bitarna bra med vatten och låt dem suga i rent vatten två gånger i en halvtimme före varje efterföljande sköljning.

Det återstående vattnet blandas med granulärt socker och kokas. I kokssirap, doppa skorporna tillsammans med apelsinskalremsor och koka behandla tills det är tjockt, ungefär en halvtimme. Ännu varmt, häll sylt från vattenmelonskorpan i burkarna och rulla på vintern.

Jam från vattenmelonkorsa med mynta

ingredienser:

beredning

Skalad, skivad och gaffelad med vattenmelonsskal häll lösningen av läsk (5 g läsk till 2,8 liter vatten) och lämna i 6 timmar. Skölj och suga skorporna i rent vatten två gånger i en halvtimme. Förbered en enkel sockersirap , blanda sanden med vatten och koka den. I sirapen sätter vi vattenmelonskivorna och lagar dem i ungefär en halvtimme. Lägg till mint, skivor citron och lämna delikatessen i 8 timmar. Upprepa proceduren två gånger, och efter den sista kokningen häller vi fast sylt i burken och rullar upp det.

Om så önskas kan receptet av sylt från vattenmelonkorsor upprepas i en multivarkett, för detta koka sylt i "Bakning" -läget, vilket alternerar processen med aktiv matlagning med "förvärmning" i 2-3 timmar. Därefter är det som vanligt att hälla delikatessen i en ren behållare och stänga den.