Ureaplasmos hos kvinnor

Ureaplasmosis (eller, mer korrekt, ureaplasmos) kallas infektion i urogenitalt område med ureaplasma, vilket är en tillståndsbetingad patogen mikroflora som kan orsaka inflammation i kvinnans urogenitala system. Infektion med ureaplasma är endast möjlig genom sexuell kontakt. Vid hushållskontakt överlever inte skadliga mikroorganismer som regel inte.

Tecken på ureaplasmos hos kvinnor och deras orsaker

Oftast upplever kvinnor inte några besvär i närvaron av sjukdomen. Den akuta formen av ureaplasmos kan ha följande symtom:

Man bör komma ihåg att de flesta sexuellt överförbara sjukdomar har liknande tecken i första etappen av deras utveckling. Och bara en läkare och aktuell test kan hjälpa till att diagnostisera förekomsten av en sjukdom och välja den mest effektiva behandlingen.

Konsekvenser av ureaplasmos hos kvinnor

Vid den minsta misstanke om ureaplasmos och närvaron av smärtsamma förnimmelser i buken bör du omedelbart kontakta en läkare och inte engagera sig i självmedicinering. Om sjukdomen är igång kan den vaginala mikrofloran bli så patogen att en kvinna i framtiden kan ha svårt att få barn. I äggledarna kan spikar bildas, vilket hindrar framgångsrik uppfattning, vilket resulterar i att en kvinna diagnostiseras med tubal infertilitet.

Även ureaplasma kan orsaka utvecklingen av sådana gynekologiska sjukdomar som:

I vissa fall kan patologin för graviditet och fosterutveckling uppstå. I närvaro av ureaplasma hos en gravid kvinna är risken för för tidig födelse hög. Och i postpartumperioden är det svårare för en kvinna att återhämta sig.

Behandling av ureaplasmos hos kvinnor: suppositorier, tabletter

Diagnos av närvaron av ureaplasmos i en kvinna utförs med hjälp av kolposkopi-metoden, vilket resulterar i en ureaplasma i smeten från ytan av vagina.

Vanligtvis föreskrivs antibiotika för behandling av ureaplasma. Och tabletter eller vaginala suppositorier kan ordineras som ett adjuvans.

Följande faktorer beaktas vid val av optimalt läkemedel:

Ofta ordinerar läkare antibiotika som vilprafen och junidoxlösning. Andra typer av antibiotika kan uppnå 100% effektivitet vid behandling av ureaplasmos hos kvinnor, men har ett stort antal biverkningar. Därför bör deras utnämning endast ske under övervakning av en obstetrikare-gynekolog. Behandlingsförloppet är vanligtvis två veckor.

Så snart det är möjligt att bota ureaplasmos hos kvinnor, kan hon upprepade gånger överföra smeten till mikrofloran och PCR. Vid återfall sjukdomen måste ges en bakteriekultur för att bestämma känsligheten hos ureaplasma för moderna typer av antibiotika.

Dessutom kan obstetrikern-gynekologen ordinera läkemedel som hjälper till att stärka kroppen, eftersom under behandlingen av ureaplasmosen minskar kvinnans immunitet och kroppen är känslig för ytterligare infektioner.

För att förhindra ureaplasmoser måste du också övervaka din kost och minimera konsumtionen av ätbara, feta, stekt, rökt och mycket salt mat. Att äta surmjölkprodukter kommer bara att stärka immuniteten och öka kroppens motståndskraft mot skadliga bakterier.