Melon, konserverad för vintern

Juicy och mjuk melon är vanligtvis adored av både vuxna och barn. Det innehåller mycket vitaminer (B1, B2, A, PP, C) och spårämnen, i synnerhet järn, så det rekommenderas att äta för dem som lider av lever, njure, kardiovaskulär system, matsmältningssystem, anemi . En imponerande lista över fördelarna med denna produkt ber dig att tänka på om du kan äta det året runt. Om du berättade för din familj: "Vi kan behålla melon för vintern", är de recept som beskrivs nedan säkert till nytta för dig. Sådana ämnen har sina egna egenskaper, som bör diskuteras.

Hur kan en melon bevaras för vintern?

En sådan melon, konserverad på vintern, görs ganska snabbt och kommer att glädja dig även i januari med en utsökt smak.

ingredienser:

beredning

Blanda i en liter burk med socker och citronsyra. Häll vatten i blandningen, rör om och häll i en kastrull, vänta sedan på att den resulterande sirapen simmar. Försterilisera burkarna och sätt i dem en skalad melon, skuren i små bitar av medelstorlek. Fyll frukten med kokande sirap och placera burkarna i en behållare med kokande vatten i 10 minuter för ytterligare sterilisering och rulla sedan upp.

Meloner, konserverad för vintern utan sterilisering

Om du tänker på vad som kan göras från en melon för vintern snabbt, hjälper detta recept att lösa detta problem.

ingredienser:

beredning

Melon tvättas väl och skärs i hälften. Då rengör vi skalen och extraherar fröerna. Min citron och skär den i halva. Skär melonmassan i små bitar (ca 2 x 2 cm i storlek). Vi lägger vatten på spisen i en kastrull och väntar på att den kokar, varefter vi lägger meloner i det och koka i ca 2-3 minuter. Därefter somna socker och pressa ut saften från den halva citronen. Koka den resulterande kompoten ungefär en kvart i timmen och häll den i tvättade torra burkar. Där kan du också placera kuber av melon. I det sista steget rullar vi upp bankerna.

Jam från äpplen och melonerna

En sådan melonbevarande för vintern kommer säkert att imponera på de som gillar att baka pajer med fruktfyllning. Syltet är välskött, det kan också ätas till efterrätt tillsammans med en kopp te eller kaffe.

ingredienser:

beredning

Vi tvättar melonen väl med en pensel för detta. Ta sedan bort den grova skalen och extrahera fröerna. Den återstående massan är skuren i små bitar, som vi placerar i en emaljpanna, häll ett halvt glas vatten och sätt på en liten eld i ungefär en kvart i timmen, utan att glömma bort den. Efter avstängning torkas den heta melonen genom en fin sil, med en träsked.

Mina äpplen och rengör dem från stjälkarna och fröerna. Skär in i inte för stora skivor, lägg i en annan emaljad kruka och koka i ca 10-15 minuter. När frukten blir mjuk, gnid den i en puré med en stor sil. Den resulterande äppelmassan återigen kokas.

Blanda båda fruktpuréerna i en emaljbehållare och sätt på en svag eld. Ständigt omrörning, gradvis häll hälften av den nödvändiga normen av granulärt socker. Koka massan i ca 25 minuter, tillsätt sedan citronsyran och det återstående sockret och lämna eld i ytterligare en kvart i timmen. Klar sylt hälls över presteriliserade och varma burkar och rullas. Av alla melonkonserveringsrecepten för vintern ser det här ut som det mest mödosamma, men resultatet är värt det.