Jam från en melon för vintern - recept

Söta meloner kombineras perfekt med ett brett utbud av tillägg: från vanilj och apelsinskal, till mer exotiska, som ingefära och lime. Våra favoritvarianter av melonstopp recepten för vintern kommer vi att beskriva i detta material.

Jam från vattenmelon och melon för vintern

Vi föreslår att man börjar med den mest ovanliga kombinationen - en blandning av vattenmelon och melon, som efter smältning i sirap blir en tjock och doftande sylt, idealisk för både konsumtion i sin egen form och för att lägga till dina favorit desserter.

ingredienser:

beredning

Efter att ha skurit fruktskorporna skär du massa kubbarna med en sida om en centimeter, lägg dem i emaljerade rätter och häll ett kilo socker. Lämna melon och vattenmelon för att låta saften i ungefär ett par timmar. Nu tar vi upp sirap, för vilken det är nödvändigt att koka resterna av socker med vatten före förtjockning, och häll sedan citronsaften och vänta på en andra koka.

Placera melon-abuz-blandningen på medium värme, häll i den beredda sirapen och laga ihop en halvtimme före konservering.

Hur man gör en sylt melon med citron för vintern?

Om det föregående receptet var avsett för söta tandar, eftersom det innehöll en stor mängd socker, som var nödvändig för förtjockningen av kakan, då inom ramen för denna matlagningsteknik tjocknar melonstoppet på grund av närvaron av pektin.

ingredienser:

beredning

Medan pärlorna för syltet är steriliserat, placera kuberna melon, vanilj och socker i emalj. Koka allt i 10 minuter, tillsätt sedan citrusjuice med zest och torrt pektin.

Under omrörning vänta på förtjockningen av innehållet i pannan, vilket kommer att ske efter 3-4 minuters matlagning. Häll varm sylt över sterila burkar och rulla.

Hur man lagar sylt från melonkorsa till vintern?

När du förbereder sylt kan du inte bara starta melonmassan, men också vad som brukar betraktas som avfall - melonkorsor. Under matlagningen mjukas de och socker, blir ovanligt utsökt.

ingredienser:

beredning

Kork skuren i centimeter kuber, lägg i emaljerade rätter och täckt med socker. Efter ett par timmar, när sockerkristallerna löser sig, placeras behållaren med melonkorsor i sirapen över medium värme och kokas till kokning, varefter den kyls i 8 timmar. Matlagningskylningsproceduren upprepas två gånger mer, och vid den sista smältningen tillsätts vanillin och citronsyra.

Jam med melon och orange för vintern

ingredienser:

beredning

Skal bitar av melon, häll hälften av socker och lämna över natten. På morgonen dränera den resulterande sirapen till det återstående sockret och låt det koka tills volymen sänks med hälften. Sätt en gasväska med bitar av apelsinskal och ingefära rakt in i sirapen, tillsätt meloner. Koka sylt i ca tre minuter, ta bort skummet. Minska värmen och fortsätt tillagning tills syltnaden förtorkar. Arbetsstycket kan rullas upp eller matas omedelbart efter kylning.