Maj Square


I sydöstra Sydamerika är en av de vackraste delarna av kontinenten - Argentina . Detta fantastiska land idag anses vara det mest populära turistmålet, vilket lockar allt fler resenärer. Huvudstäderna i Argentina är Buenos Aires , som ofta kallas "Paris of South America". I hjärtat av staden, landets huvudtorg och ett viktigt historiskt landmärke - Plaza de Mayo. Låt oss prata mer om det.

Historisk sammanfattning

Historia på centrala torget i Buenos Aires, Plaza de Mayo, går tillbaka till mitten av 1500-talet. Det var från det här ögonblicket, för mer än 400 år sedan, att staden började utvecklas och byggas om, vilket nu anses vara en av de vackraste i Latinamerika. Namnet på torget gavs inte av misstag: de viktigaste händelserna i majrevolutionen 1810 ägde rum där. 16 år senare utropade Argentina sitt oberoende, och 45 år senare antogs landets huvudlag, konstitutionen.

May Square idag

Idag är Plaza de Mayo den plats där Buenos Aires sociala och kulturella liv är koncentrerat. Förutom många konserter av lokala artister är samlingar och strejk ofta organiserade här. En av de mest kända sociala rörelserna som äger rum på May Square i Argentina är en sammanslutning av "May of the Square" - i nästan 40 år, varje vecka framför stadsfullmäktiges byggnad, samlar kvinnor, vars barn försvann under det så kallade "Dirty War" 1976-1983 gg.

Vad ska du se?

Plaza de Mayo ligger i hjärtat av den argentinska huvudstaden, omgiven av landets främsta sevärdheter. Går här kan du se följande exempel på arkitekturen i staden:

  1. Majpyramiden är den viktigaste symbolen på torget, beläget i centrum. Monumentet byggdes i början av XIX-talet, för att hedra årsdagen för revolutionen 1810, och för åren av dess existens rekonstruerades flera gånger. Idag kronas toppen av pyramiden av en staty av en kvinna som förkroppsligar en oberoende Argentina.
  2. Casa Rosada (Pink House) är den officiella bostaden för presidenten i Argentina, huvudbyggnaden på May Square i Buenos Aires. Ovanligt för byggnader av denna typ, valde rosa färg faktiskt inte av misstag, men som ett tecken på försoning av de två största politiska partierna i landet, vars färger är vita och röda. Förresten, vem som helst kan besöka presidentpalatset, Argentina är i detta avseende mycket demokratiskt.
  3. Katedralen är den viktigaste katolska kyrkan i staten. Katedralen är byggd i klassisk stil och ser ut som en magnifik teater och är en slags kopia av Bourbon Palace i Frankrike. Turistens mest uppmärksamhet lockar general San Martin Mausoleet, noggrant bevakad av nationella vaktmästare.
  4. Stadshuset är en annan anmärkningsvärd byggnad på Plaza de Mayo, som används för att hålla möten och lösa viktiga statsfrågor från koloniala tider. Idag är här revolutionens museum, som besökas dagligen av hundratals resenärer.

Mycket ovanligt och högtidligt ser Mayan Square på kvällen och på natten, när varje byggnad är markerad med LED-lampor. Många lokalbefolkningen godkänner inte denna idé, men turister, tvärtom, gillar verkligen den här ursprungliga lösningen.

Hur kommer man dit?

På grund av sitt bekväma läge i centrala Buenos Aires är det lätt att komma till Plaza de Mayo:

  1. Med buss. Nära torget finns det Avenida Rivadavia och Hipólito Yrigoyen som kan nås på linjerna 7A, 7B, 8A, 8B, 8C, 22A, 29B, 50A, 56D och 91A.
  2. Vid tunnelbanan. Du borde lämna på en av tre stationer: Plaza de Mayo (gren A), Catedral (gren D) och Bolívar (gren E).
  3. Med privat bil eller taxi.