Övningar för baksidan i poolen

Gymnastik i vatten är ett effektivt sätt att behandla ryggont . Varje person, oavsett ålder, kan träna i poolen.

Fördelar med att bada på ryggen

Under övningar i poolen på baksidan finns en jämn och optimal belastning på det rörliga systemet, och ryggraden upplever inte tyngdkraften. Ingår också i muskelarbetet, som är knutna till processerna i ryggkotorna. I många människor är de dåligt utvecklade, vilket leder till olika sjukdomar i ryggen.


Övningar för simning på baksidan

  1. Fötter på axelns bredd, armar, dra framåt med borstarna neråt. Ta ditt huvud tillbaka, sprida dina händer kraftigt mot sidan. Återgå långsamt till startpositionen. (Träna minst 10 gånger).
  2. Korsa dina armar bakifrån och ta tillbaka dem. (Utför 15 gånger).
  3. I grundvatten luta dina händer på botten. Gummiboll komprimera i fötterna, höja långsamt och sänk ner fötterna under vattnet. Utan plötsliga rörelser! (Upprepa 12 gånger).
  4. Gå på botten av poolen, gör cirkulära rörelser med dina händer. Vattnet ska vara i midjan.
  5. Det är användbart för ryggraden att helt enkelt ligga på vattnet med en asterisk. Händerna lyfter upp, håll huvudet mellan dina händer. Slå upp och andas jämnt.

Förstärkning av ryggmusklerna i poolen

Specialister rekommenderar att starta aktiviteter efter slutet av ryggraden. Det är bättre att övningarna väljs individuellt av en kvalificerad instruktör.

För att stärka ryggmusklerna i poolen kan du helt enkelt lägga på den uppblåsbara kudden och göra kraftfulla rörelser med händer och fötter. Håll också på kanten av poolen, sväng till sidorna, böj. Bara om du känner ont, sluta omedelbart träningen. Tro mig, du kommer snabbt märka effekten av vatten gymnastik. Därför konsultera en läkare och gå till poolen!