Nairobi nationalpark


Reserven ligger på ett avstånd av endast 7 km från centrum av den kenyanska huvudstaden - staden Nairobi . Från parken kan du till och med observera panoramaerna i staden. Reservens territorium är relativt liten, dess område är något mer än 117 kvadratmeter. km, höjdskillnad från 1533 till 1760 meter. Från norr, öst och väst har parken ett staket, i söder är gränsen Mbagati-floden, längs vilken stora djurarter migrerar. En annan särdrag av parkens läge är det faktum att en av flygplatsens utgångar tar dig direkt till det skyddade området.

Från parkens historia

Nairobi National Park öppnades för besökare år 1946 och blev den första bland reserverna i Kenya . Han skapades tack vare ansträngningarna från Mervyn Cowies välkända försvarare av naturresurser. Mervyn bodde i flera år inte i landet och när han återvände till sitt hemland lärde han sig om det sorgliga faktumet av en kraftig minskning av antalet djur och fåglar i Atkhis slätt. Denna omständighet fungerade som början för Cowies aktiva arbete på skapandet i dessa delar av nationalparken, skyddet av sällsynta representanter för djur- och växtvärlden. Idag finns cirka 80 däggdjur och nästan 400 fågelarter i reservatet Nairobi.

Vad är intressant i reserven?

När man talar om landskapet i Nairobi nationalpark, är det värt att notera att öppna slätter med sällsynta akaciebuskar råder här, även om det finns också djupa steniga dalar och klätterbanor. Dammar längs Mbagati-floden ger vatten till de växtätande företrädarna för djurvärlden.

Trots dess närhet till Nairobi , i reserven kan du se ett betydande antal och olika djur och fåglar. Här bor lejon, leoparder, afrikanska bufflar, Masai giraffer, Thomson ghazals, Kanna antiloper, Burchell zebror, vattengeter etc. Dessutom är en av de egenskaper hos faunan som presenteras i denna park ett stort antal noshörningar - deras antal når 50 personer.

I den skogbevuxna delen av reserven kan du se apor och många fåglar, inklusive lokala strutsar, vita ansikts träenden, astrids, afrikansk sip, dvärgblåbär. Flodhästar och krokodiler bor i Nairobi Park, som strömmar genom Atka River.

Nationalparkens Flora är mindre varierad och typisk för savannen. På höjden i västra delen växer torra skogar av det höga bergsområdet, som representeras av Brahilena, Olive African och Croton, på några backar och kan ses ficus eller gul akacia. I den södra delen av parken, där Mbagatifloden strömmar, ser du redan riktigt täta tropiska skogar, längs floden möter du Euphorbia kandelabrum och akacia. Det är värt att notera också det unika för dessa kanter växter Murdannia clarkeana, Drimia calcarata och Euphorbia brevitorta.

Ett särskilt omnämnande är monumentet till platsen för förbränning av elfenben. Under 2011, under ordförande av president Daniel Moi, brändes 10 ton elfenben offentligt på denna sida. Problemet med poaching är fortfarande relevant för Kenya , tuskjägare, och till denna dag, mycket. Handlingen med brinnande ben var ett uppmaning att uppmärksamma förbudet mot jaktelefanter och behovet av att stärka åtgärder för att skydda vilda livsmiljöer.

Sedan 1963 i Nairobi nationalpark finns det ett veterinärklinikhem för små elefanter och noshörningar föräldralösa efter deras föräldrars död i händerna på poachers. I barnhemmet matas dessa ungar, och sedan i vuxenlivet släpps de ut i savannen. Du kan titta på de små elefanter som spelar precis i leran, klappa och till och med mata dem.

Det finns också en utbildningscentrum i Nairobi Park där besökare är inbjudna att lyssna på föreläsningar och bekanta sig med videon om reservens vilda natur samt turer på den.

Till turisten på en anteckning

För att besöka parken måste du flyga med flyg till Nairobi, och därifrån med taxi eller kollektivtrafik kan du nå reservatet. I utkanten av parken hittar du gatorna i Langata Road och Magadiy Road, längs vilken kollektivtrafik flyttar. På ovanstående gator finns 4 ingångar till Nairobi National Park, tre av dem till Magadiy Road och en till Langata Road.

Nairobi National Parks territorium i Kenya är mestadels torrt, varmt och soligt. Under perioden juli till mars är det mycket lite nederbörd. Detta är den mest fördelaktiga tiden för att gå runt reserven. Från april till juni är regnperioden vanligtvis i dessa delar. Sannolikheten för nederbörd är också bra i oktober-december.