Påskkaka - recept

Det finns många påskkak recept, och varje hemmafru har en uppsättning av sina egna knep till dessa recept för att göra hennes påskkakor välsmakande och frodiga.

Men varför spenderar påsk kakor? Det visar sig att påskkakan har sin egen historia, eller, mer exakt, legenden. Enligt honom, efter sin uppståndelse, uppträdde Jesus Kristus till apostlarna under måltiderna. Hans plats vid bordet förblev oupptagen, och i mitten av bordet låg bröd åt honom. Först var det en tradition för påsken att lämna bröd på specialbordet i templet, och sedan blev påskkakan en symbol för semestern och den var bakad i varje hus.

Tidigare började frågan om hur man lagar påskkakan naturligtvis inte i ugnen (ännu tidigare i ugnen), men med tillkomsten av modern teknik började ögonen sprida sig. Nu kan påskkakan köpas både i ugnen och i brödtillverkaren, vilket är bekvämare för dig att välja själv.

Recept på påskkakan för brödtillverkaren

Ingredienser (beräknat för breadmaker kapacitet på 1,4 kg):

beredning

Mjölk, smör, salt och 100 g socker värms tills alla ingredienser är upplösta, inte kokande. Häll 400 g mjöl och jäst i en hink, tillsätt en varm blandning och ät degen och starta lämpligt program. Vi lämnar degen på en varm plats i 1-1.5 timmar.

Separera proteinerna från äggulorna. Yolks vägde med gurkmeja och 50 gram socker och vita med citronsyra och resterande socker beat i ett tjockt skum. Närmade sig degen igen, omrörde, tillsatte de beredda äggulorna. Om degen inte blandar sig och håller sig fast i skopans botten kan du lägga till ett par matskedar mjöl. Efter att äggulorna blandats, avbryter vi programmet och börjar igen att lägga till proteiner. Skopan ska täckas med en handduk, så att sprayen inte flyger i köket.

Raisins mixa med vanillin och mjöl (om nödvändigt), lägg till degen och blanda igen. Efter det är väl etsat, låt det komma på ett varmt ställe i ca 1,5 timmar.

Degens topp, som har stigit med 2/3 av disken, smörjs med olja. Vi startar bakprogrammet i en timme. Om nödvändigt, lämna lite mer, om du vill ha en mer rodig skorpa.

För att dekorera tårtan, vispa det äggvita proteinet i ett fast skum och tillsätt sedan socker (sockerpulver) tills glasyren visar sig. Vi häller toppen av kakan och strö den med färgat pulver.

Recept för ett hem påskkaka

De som inte har möjlighet att baka påskkakan i bageriet måste handla på gammalt sätt med hjälp av en ugn. Försök att laga kakorna här för detta recept.

ingredienser:

beredning

I 3 glas varm mjölk bryggar vi jäst, lägger till mjöl och lägger det på ett varmt ställe för att lyfta. I den närmande spiten lägg till 5 äggulor, mashed med socker, kryddor och salt. Tillsätt resterande ägg och uppvärmt smält smör. Blanda allt bra, häll det kvarvarande mjölet och ät degen. Tillsätt russin och lämna degen för att gå på en varm plats. Vi blandar degen igen och igen, lämna den för att lyfta. Efter degen är utlagd på blanketterna (för en mer magnifik tårta fyll dem med 1/2, för tätare - för 2/3), låt oss gå upp till 3/4 av formen och baka i ugnen tills de är färdiga. Till toppen av kakan som inte bränns måste den täckas, så snart den blir rosa, en krus med våtvitt papper.