Calzone Recept

Calzone (andra namn panzerotto och panzarotto, ital.) Är en typ av italiensk halvmåneformad tårta, i själva verket är en sluten form av pizza. Stängt pizza calzone ser ut som en cheburek. Denna form ger juiciness och bevarar alla smaker av fyllningen, det är väldigt bekvämt att ta en sådan maträtt med dig på picknick eller på vägen. "Calzone" är bokstavligen översatt som "byxor", små kalzoner kallas "calzonchelli" ("trosor"). Detta är en av de mest populära traditionella rätterna i de centrala och södra delarna av Italien. Calzone serveras vanligtvis som ett klassiskt mellanmål, och ibland i form av en efterrätt, om fyllningen är söt.

Tillagning degen

Deg för calzone används samma som för matlagning av öppen pizza.

ingredienser:

preparatet:

Lös i en stor skål, oljade, lös i varmt vatten en halv sked honung och späd jästen. Blanda noggrant och låt avståndet på 10 minuter på en varm plats. Smaka med salt och extra jungfruolja. Blanda igen och börja tillsätta lite mjöl, blanda noggrant. Vid slutet av knådningsprocessen arbetar vi uteslutande med våra händer, som tidigare har oljat dem. Vi rullar degen ur degen, lägg den i en skål, täck den med en ren handduk och lägg den på en torr och varm plats i 40 minuter. Degen till pizza är klar. Från denna mängd deg kan du förbereda 1 stor eller 2 medium calzone (eller 4 små calconocelli). Du kan laga mat och degen. Gör det på mjölk eller kefir, med tillägg av ägg accepteras inte, i alla fall i Italien. Det bör noteras att den klassiska italienska degen för pizza inte hindrar bevarandet av figuren, i motsats till de mer tillfredsställande alternativen.

Vad är beredningen för calzone?

Påfyllningen för kalzonen kan vara mycket annorlunda, men den klassiska varianten måste nödvändigtvis innehålla ost (bästa italienska) och tomater (i alla former är det naturligtvis bättre fräsch, men inte vattnig). Du kan göra en calzone med kyckling eller till exempel en calzone med malet kött och svamp. I allmänhet kan alternativen vara mycket olika, du kan använda olika typer av kött, grönsaker och skaldjur.

Calzone recept: beredning

Så receptet är calzone, nära traditionella.

Ingredienser för fyllning:

preparatet:

Förbered degen (se ovan). Vi rullar den (inte tjockt) i 4 identiska cirklar.

Hård ost gnids på riven och blandas sedan med krossade örter och ägg. En liten bit och peppar. Tomater riven på en rivare och pressas försiktigt. Lägg till ost-äggmassan. Mjuk ost och skinka kommer att skäras i små kuber och läggas till den totala massan. Vi blandar det. Vi smörjer bakplåten och lägger degen cirklar på den. Vi smör smör smör. Fyllningen delas upp i 4 delar och vi kommer konsekvent att lägga sig ut på halva degens cirkel. Vi kommer att täcka den andra halvan av testet med toppen. Kanterna är tätt bundna ihop. Topp med kalciumolja vegetabilisk olja. Placera pannan i den förvärmda ugnen. Den bästa temperaturen är 200 ° C. Bakningstid är ca 20-25 minuter. Om smeten är fri - det är bättre att servera disken varm eller varm. Det blir gott att smaka den varma kalzonen med en vitlöksklyfta. Det är också bra att servera tomatsås och ljust bordsvin.