Hur mycket att laga en lever?

Levern är en känslig produkt, som i de flesta fall använder människor i stekt form. Men med rätt förberedelse och kokad lever är det ganska gott. Jag skulle också vilja notera att levern passar bäst för fjäderfäkött eller biff. Men fläsket - det är bättre att använda för stekning eller utläggning. Så, låt oss ta reda på hur du lagar levern ordentligt och hur mycket i tid.

Hur lång tid tar det att laga fläsklever?

Fläsklever - en produkt som är ganska efterfrågan, eftersom den har en delikat smak och är mättad med spårämnen. Men det är den här levern som oftast har bitterhet. För att undvika detta ska vi först suga det i vatten eller till och med bättre i mjölk och låt stå i ca 30 minuter. Korrekt blöt lever kommer att resultera i en mycket mildare och kommer sluta att smaka bittra. Torka sedan försiktigt vätskan, skift levern i en gryta, fyll den med rent vatten och koka över låg värme i 40-50 minuter.

Och drunkna ut en viss lukt hjälper alla kryddor. I allmänhet är det bästa att bo i lägret med den lägsta värmen. Om du har bråttom kan tiden minskas, men för att göra detta, förskurna köttet i små skivor av liten storlek. I detta fall är tillagningstiden cirka 5-10 minuter. Den enda nackdelen med denna kokningssätt är att levern kokad med en stor bit ser mycket mer aptitretande och attraktiv.

Hur mycket lagar kalkonlever?

En kalkons levern är en läcker och näringsrik produkt. Det är mycket näringsrikare, mer kalorier än kycklinglever och rik på vitamin K. Kalkonlevern innehåller också ett antal andra vitaminer, så det rekommenderas att ta med små barn i kosten. För korrekt förberedelse sköljs levern ordentligt, läggs försiktigt i kokande, lätt saltat vatten och koka på en svag eld i 30-40 minuter, beroende på storlek på stycket.

Hur lång tid tar det att laga kycklinglever?

Kycklinglever är ett trevligt och raffinerat tillskott i många rätter. Moderna hemmafruar gillar väldigt mycket att laga olika rätter från den, som den är förberedd snabbt och enkelt. Kycklinglever kokas i ca 15 minuter. Ju längre det kommer att vara i varmt vatten, desto svårare kommer det att visa sig, så noggrant övervaka processen. En ordentligt kokad lever ska ha en slät färg på skäret, utan mörka bunkar.

Levern är kokad precis som nötkött, men bara utan förblötring. Om du får en frusen lever, måste du tina innan du lagar mat. Före matlagningen tvättas levern, läggs i en skål med kallt vatten och lämnar i 5-10 minuter för att suga. Låt sedan försiktigt sätta det i kokande saltat vatten och koka på den svagaste elden.

Hur lång tid tar det att laga lever med nötkött?

Innan du lagar levern, är den företrädesvis förblöt i mjölk, minst 30 minuter. Vi gör detta för att avlägsna all den obehagliga bitterheten och lukten från produkten. Efter blötläggning snyggt ta bort filmen och sätt levern i en gryta med saltvatten. Koka upp, ta bort sked med hål, format skum, täck och koka på låg värme i 40 minuter.

Köttets färdighet kontrolleras med en gaffel eller tandpetare. För att göra detta drar vi ut det från vattnet och piercerar det: om en lättjuice extraheras från massan, då levern kokas. Om, efter 30 sekunder, mörka blodproppar bildas nära punkteringsplatsen, är leverns insida fortfarande fuktig och måste kokas. Om du bestämmer dig för att laga hela nötköttlever, blir koktiden ungefär 40 minuter. Därifrån kan du göra ett gott gott mellanmål .