Glomerulonephritis hos barn

Njurar är ett mycket viktigt organ i människokroppen och utgör grunden för urinvägarna, eftersom det är ponnyer som utför funktionen av urinproduktion. En av de vanligaste njursjukdomarna hos barn är glomerulonefrit. Det är en infektionsallergisk sjukdom, där det finns en immunförtäring i njurens glomeruli. Vid födelsetiden är njurarna redan helt formade, även om de har några särdrag. Till exempel, hos unga barn, är njurarna rundade och ligger lägre än hos vuxna. Patologi i njurens glomerulus kan förekomma i olika åldrar, men oftast uppstår denna sjukdom hos barn 3-12 år. Ofta beror prognosen för glomerulonefritutveckling på den ålder vid vilken de första tecknen på sjukdomen uppträdde. Således blir den här patologin ofta till en kronisk form hos barn som är 10 år och äldre.

Orsaker till glomerulonefrit hos barn

Symptom på glomerulonefrit hos barn

Redan på den första dagen av sjukdoms manifestationen har barnet svaghet, aptit minskar, urinproduktionen minskar, törst framträder. I vissa fall kan glomerulonephritis vid de inledande skeden åtföljas av en ökning av temperaturen, huvudvärk, illamående och kräkningar. Ett av de vanligaste tecknen på glomerulonefrit hos barn är förekomsten av ödem i ansiktet och senare på nedre rygg och ben. Hos spädbarn är ödem oftast belägen på sakrum och nedre delen av ryggen. Med sjukdomsutvecklingen har barnet märkbar pallor, han blir snabbt trött och börjar bli upprörd av värkande, bilateral smärta i nedre delen av ryggen. Med glomerulonephritis kommer ett stort antal erytrocyter in i urinen, vilket ger den färgen på köttbotten. Det ökade trycket som observerats i tre månader eller mer kan indikera en akut eller kronisk form av glomerulonefrit hos barn.

Behandling av glomerulonefrit hos barn

I denna sjukdom föreskrivs som regel regelbunden behandling, under noggrann övervakning av specialister, särskilt om denna behandling av akut glomerulonefrit hos barn. Behandlingssättet för glomerulonefrit hos barn innehåller en speciell diet, lämplig behandling och medicinering. Baserat på resultaten av undersökningen bestämmer nefrologen behovet av att ta en viss komponent. Läkemedel förskrivs baserat på typen av orsaksmedel (bakteriell flora eller virus). I genomsnitt varar sjukhusvård från 1,5 till 2 månader. Och då genomförs endast systematisk observation av barnet för att förhindra ett eventuellt återfall. Månadlig undersökning med en nefrolog med leverans av urinalys bör vara i 5 år från återhämtningstidpunkten. Barnet bör skyddas mot infektioner och det är önskvärt att befria honom från fysisk träning i skolan.

Glomerulonefrit är en allvarlig sjukdom som är mycket svår att genomföra och kan orsaka ett antal oönskade konsekvenser. För att undvika allt detta är det nödvändigt att överträda behandlingsprocessen så tidigt som möjligt.