Vad är autism - tecken och metoder för behandling

Vad är autism, vad är tecknen på barn och vuxna som lider av denna sjukdom, är sjukdomen behandlad - frågor som rör ett stort antal människor runt om i världen som har upplevt denna sjukdom med sina nära och kära. Autismens geni är bara en svag tröst för dem som vill se sitt barn normalt och glatt.

Autism - vad är det?

Vad är autism och varför antalet födda med denna diagnos de senaste åren har ökat tiotals gånger - dessa studier är engagerade i biologi och genetik. Det finns fler frågor än svar. Autism är en organisk störning som hör samman med egenskaperna hos hjärnans utveckling under intrauterin tid. I livet finns ett antal överträdelser i social interaktion, anpassning och nedsänkning av autist i sig själv.

Vad är skillnaden mellan nedsatt syndrom och autism?

Autism - vad är den här sjukdomen och hur är den relaterad till Downs syndrom? Vissa tror att detta är samma diagnos. Barn-daunyata är mestadels sällskapliga, men i 10% av fallen blir de autistiska. Skillnader i Downs syndrom från autism:

 1. Downs syndrom är en allvarlig genetisk sjukdom av trisomi 21 par av kromosomer, representerade inte av två men tre kromosomer. Autism - ett brott mot utvecklingen av hjärnstrukturer.
 2. Downs syndrom har utmärkande egenskaper i utseende, varför barn med sjukdomen ser ut samma (en liten plan näsa, tredje ögonlocket, öppen mun, platt ansikte). Autister kan misstänks för överträdelser i beteende.
 3. Barn med Downs syndrom lider av demens. Bland autistiker finns många begåvade personer med unika förmågor, demens uppstår med samtidiga sjukdomar, barns barnomsorg, svåra former av autism.

Orsaker till autism

En autism eller organisk störningsstörning, genetik ger inte en exakt definition av varför sjukdomen utvecklas bland forskare mer än skillnaderna, men det finns vanliga orsaker och predisponeringsfaktorer för störningens utveckling:

Tecken på autism

Vad är autism och hur manifesterar man sig? Explicit autism lockar omedelbart uppmärksamhet, men diagnosen kan endast göras efter noggrann observation och undersökning. Mycket ofta är tecken på autism ett indirekt tecken på andra organiska störningar eller sjukdomar, såsom schizofreni, Downs syndrom , epilepsi och schizotypisk störning.

Autism hos vuxna - tecken

En autist är en person som är inriktad på saker som är mindre typiska för vanliga människor. Autism hos vuxna uppenbarar sig från mindre störningar i kommunikativa processer, till demens. Vad är vuxen autism kan misstas på grundval av:

Tecken med svåra grader av autistisk störning:

Autism hos barn - tecken

Ett autistiskt barn är en person nedsänkt i sin värld. Varje personlighet har sina egna unika egenskaper och manifestationen av en autistisk sjukdom individuellt, men det finns vanliga karaktäristiska tecken:

I åldern 5 till 10 år dominerar följande symtom:

Från ungdomar, om barnet är socialiserat, kan följande vara stabila:

Är det möjligt att bota autism?

Huruvida autism behandlas är huvudproblemet hos föräldrar vars diagnos av barn har bekräftats genom forskning och diagnos. Tyvärr är det inte behandlat, men det borde inte vara en orsak till förtvivlan. Allt huvudarbete för att förbättra barnets tillstånd och socialisering faller på föräldrarnas axlar. Från deras handlingar: Efter läkarens rekommendationer beror kärlek, tålamod och vänlighet vidare på det autistiska barnets vidare personliga utveckling.

Behandling av autism

Behandling av autistik utförs beroende på svårighetsgraden av sjukdomsförloppet. Den milda formen av autism korrigeras med hjälp av psykoterapi och socialiseringsprogram. Med framgång, användningen av djurterapi (hippoterapi, delfinterapi) - den autistiska kontakten med djur leder till stabilisering av psyken. I allvarliga former av autism, åtföljd av allvarliga sjukdomar används läkemedelsbehandling.

Medicinsk behandling av autism

Särskild behandling för autism existerar inte, det finns bara symptomatisk, som syftar till att eliminera symtom. Korrigering utförs av droger:

 1. Haloperidol (neuroleptisk). Nivåer beteendestörningar, reducerar hyperaktivitet tar bort motorisk spänning, underlättar barnets sociala interaktion.
 2. Litiumpreparat lindrar attacker av ilska och självförstörande beteende.
 3. Fluoxamin, fluoxetin (serotoninåterupptagshämmare) - används i autistiska depressiva tillstånd och stereotyper.

Behandlingen av autism genom homeopati är inte medicinerad, men som ett hjälpverktyg har framgångsrikt tillämpats. Preparat av homeopati i behandling av autism:

Autism - behandling med folkmekanismer

Autismens diagnos är ett allvarligt ansvar som ligger på kärlarnas axlar, och självmedicinering är oacceptabelt här. Traditionell medicin kan vara ett tillägg till den grundläggande behandling som utsetts av en specialist. Behandling med örter är att stabilisera psykomotionstillståndet, för detta används växtbaserade infusioner:

Diet i autism

Sjukdomen i autism är en störning av inte bara mentala, men också metaboliska processer. Uppmärksamma autistiska föräldrar märkte att deras barn inte tolererar vissa typer av livsmedel, och när sådana livsmedel som spannmål, soja, utesluts komjölk från mat - barnen kände sig bättre och anpassade sig till miljön. Detta ledde till idén att skapa en särskild elimineringsdiet för behandling av autistiska störningar, för att följande komponenter bör uteslutas från kosten:

Följande produkter rekommenderas:

Funktionsfilmer om autistik

Många begåvade filmskapare lyfter ofta temat speciella människor i sina målningar. Vad är en autist och vilka särdrag är egendomliga för sådana människor, du kan ta reda på genom att titta på följande underbara filmer:

 1. "Stigningen av kvicksilver / kvicksilverökning". Amerikansk thriller 1998 med B. Willis i rollen som FBI-anställd, som försvarar pojken Simon, som avslöjade den nya hemliga koden för regeringsprogrammet "Mercury". Simon är 9 år gammal och mentala operationer med siffror och cifrar representerar inte några svårigheter för honom, han är en geni-autist som kom i närheten av speciella tjänster.
 2. "Mitt namn är Khan. " Filmen hänvisar till händelserna 2011, när i människans sinne blir muslimer källa till tragedier och terror. Rizvan Khan är en muslim som lider av en speciell form av autism asperger syndrom har lyckats bevisa att bland alla nationer och religion finns det gott och vänligt folk.
 3. Rain Man . Dustin Hoffman som en man-savant (autist med geni förmågor) med fenomenalt minne och förmåga om några sekunder att producera komplexa matematiska beräkningar, samtidigt som den ligger kvar på utvecklingen av ett litet utsatt barn. Han är rädd att flyga med flygplan, eftersom han i minnet håller ett stort antal människor dödade i en flygkrasch.
 4. "Temple Grandin . " Filmen var baserad på biografi av en välkänd biologistudent och författare som, i motsats till diagnosen "autism", framgångsrikt realiserades i samhället.
 5. Adam / Adam . En film om svårigheterna att socialisera människor med autistiska störningar och vikten av att hitta sitt yrke.

Känd autistik

En lätt form av autistiska störningar kan "skänka" en person med geni i någon sfär. Ben Affleck en autistisk revisor i filmen "Payback" spelade en sådan begåvad geni-revisor. I verkligheten händer det verkligen att naturen, har berövat en, belönar personen med andra förmågor och talanger. Till stöd för detta faktum finns det människor som har gett världen många upptäckter och uppfinningar. Berömda personer med autism:

 1. Leonardo da Vinci . Konstnärens och uppfinnarens önskan till perfektion och överdriven fixering på de minsta detaljerna (Mona Lisas läppar skrevs av ett geni i 12 år) föreslår en autistisk person i den.
 2. Kim Peak . Den verkliga prototypen av hjälten i filmen "Rain of Man". Kim föddes med flera patologier i hjärnan. I det senare visade det sig att pojken har ett fenomenalt minne och kommer ihåg upp till 98% av informationen läs eller sett.
 3. Temple Grandin . Utöver diagnosens omfattning har denna begåvade kvinnliga forskare gjort många sociala projekt och berättar om hennes inre personliga erfarenheter relaterade till autistiska störningar. Hon uppfann den så kallade "hugging" -maskinen för att lugna autisterna med hysterik.
 4. Lionel Messi . Den berömda anfallaren av "Barcelona" och enligt kritiker är världens bästa fotbollsspelare L. Messi en autist, som inte hindrar honom från att vara ett proffs i sin verksamhet.
 5. Donna Williams . Vad är barns autism, en begåvad konstnär och författare till australiensiska bästsäljare känner till första hand. Som barn var Donna döv och mentalt retarderad tills hon diagnostiserades med autism.