Ukrainska nationella kläder

Nationella kläder absorberar mångfacetterad historia, unika traditioner och rik kultur i landet och dess folk. Ukrainarnas nationella kläder visar världsbefolkningen av invånarna i olika regioner.

Trots alla slags moderna kvinnors garderob bör varje tjej ha en tröja eller en klänning i ukrainsk stil. Tack vare designers är etniska motiv harmoniskt "sammanflätade" både i vardagsläge och på kvällsbilder. Det här är kontoret klänningar, och cocktail eller eleganta klänningar. Det är inte nödvändigt att du har flät eller bälte. Det räcker att åtminstone ett litet broderi ska pryda kläderna.

Funktioner av kvinnors ukrainska nationella kläder

Basen för broderad klänning i ukrainsk stil var broderad, som bestod av två delar. Den undre var gjord av grovt och tätt tyg. På toppen av skjortan sätter flickan på en flät och ett extra. Den fasthållna flätan lindades runt midjan, bundet med ett bälte. Från ovan skulle det ha varit en reserv som liknar ett förkläde.

Denna outfit kan inte föreställas utan accenter. Snarare, inte ett tillbehör, men en integrerad del av bilden är bältet. Han betonar gynnsamt midjan, kommer att komplettera klänningen väl. Att dekorera hår eller nacke är väldigt enkelt. Använd vanliga pärlor, gerdalas eller en elegant hårnål i en folkstil. Tidigare talade antalet pärlor på flickans utsmyckningar direkt om familjen rikedom.

På helgdagar lägger tjejerna på sina vackraste klänningar. Kostymerna var fulla av mönster och rikedom av färglösningar. Utan pärlor och kransar fanns det inte en enda fest.

Symboler för nationell broderi på nationella kläder

En av de främsta förfäderna inom broderierna betraktades som vit. Han var associerad med Gud och naturen i allmänhet. Därför är vit prydnad, broderad på en vit duk - ett naturfenomen. Grön prydnad visar en naturlig början, lugn och ro. Under hela historien fungerade blå som en amulett och var förknippad med konstant och trovärdighet.

Röd är den mest älskade färgningen av ukrainare. Det är en symbol för kärlek, harmoni. Enligt experter driver han bort de onda krafterna. Stark färg är svart. Han förkroppsligar välstånd och rikedom. De säger att det neutraliserar negativt inflytande på en person, lockar bra energi.

Det är trevligt att inse att en etnisk klänning i den nationella ukrainska stilen eller en skjorta tjänar inte bara som en slags amulett, men också en mycket elegant bit i garderoben. Stå ut från mängden - bära nationella kläder i Ukraina. Dessutom kommer det att ge dig möjlighet att känna dig själv på ett nytt sätt.