Hur man gör marengs - de bästa recepten för att göra efterrätt hemma

Denna artikel är för dem som ännu inte vet hur man förbereder maränger eller försöker fylla i sina kulinariska treasury med ett par nya recept. Genom att förstå subtiliteterna i utformningen av en lurfull men överraskande god efterrätt, kommer varje värdinna att kunna skapa en sådan efterrätt.

Hur man gör maränger hemma?

Att inte veta hur man piskar marängen så att massan behåller sin form och volym och efter värmebehandlingen är det omöjligt att uppfylla något recept. Därför är det nödvändigt att komma ihåg följande när man påbörjar genomförandet av någon av ovanstående tekniker:

 1. För att förbereda en behandling är det att föredra att använda rumstemperaturproteiner. Den kylda produkten är snabbare piskad, men det försvårar formen och avtar oftare vid hantering eller bakning.
 2. Det är bättre att inte använda kristallint socker som sötningsmedel, men att ta pulver - basen blir enklare och snabbare att slå. Lägg produkten i partier efter att proteinerna har förvandlats till tjockt, tätt skum.
 3. Den klassiska marängen är bakad på pergament utan att öppna ugnsdörren under hela värmebehandlingsprocessen och någon gång efter det.

Beze är ett klassiskt recept i ugnen

Först lär du dig att göra en maräng enligt ett klassiskt recept. Enkla manipuleringar över en trivial uppsättning av komponenter ger ett fantastiskt resultat. Den mottagna marängen med pulveriserat socker kommer att glädja både vuxna och barn. Det kan tillverkas helt torrt och skört eller dekorerat med ett mjukt karamellcentrum, vilket reducerar bakningstiden i ugnen till en timme.

ingredienser:

beredning

 1. Proteinerna slår i några minuter med minsta hastighet tills skumet uppträder.
 2. Gradvis öka mixerns hastighet, få ett vitt skum och i små portioner, injicera sockerpulver blandat med en nypa citronsyra eller citronsaft.
 3. Plait delar av frodig protein massa med en sked eller en konfektpåse på ett bakplåt med pergament.
 4. Baka maräng i ugnen, värm till 120 grader, 1,5-2 timmar, lämna i enheten tills den kyls.

Cream "Wet meringue"

Wet meringue används för att dekorera kakor, kakor och en mängd olika desserter. Den resulterande visade vita basen kan färgas med matfärger, lägga till några droppar och piska på massan förutom att få en jämn färg. Mönster och delar av våtmingue pressas företrädesvis ut med en konfektionspåse eller spruta.

ingredienser:

beredning

 1. Vispa lite protein, tillsätt sockerpulver, citronsyra och vanillin, placera behållaren på ett vattenbad med redan kokande vatten.
 2. Vispa i 15 minuter, ta bort från värme och fortsätt att arbeta med en mixer i 5 minuter.

Bake cake - recept

Från följande recept lär du dig hur du ordentligt förbereder en maräng och dekorerar den i form av en tårta. De halvor som erhålls genom bakning stängs i par, smörj bottnen med ett lager av vispad smör med socker och vanilj eller tjock sylt. Om så önskas kan du sprinkla "sömmen" med jordnötter.

ingredienser:

beredning

 1. Proteiner är slagna, gradvis ökning av blandarens hastighet och hällpulver (250 g).
 2. Delen hälles i en pergament med användning av en konditoriväska och torkas i 2 timmar vid 120 grader.
 3. Mild smör visp med vanillin och resterande pulver.
 4. Ta ut kakan "Beze", smörj generöst botten med grädde och förpackning tillsammans, strö med nötter.

Färgad maräng

Vidare om hur man lagar maräng på en pinne. En sådan utsökt efterrätt kommer att vara särskilt nöjd med barnens publik - och välsmakande, ljus och aptitretande och rolig. För att göra efterrätten spektakulär i utseende, behöver du en konfektsäck för planteringsmönster. I receptet är det viktigt att observera proportionerna av ingredienserna. För en portion protein behöver du ta två portioner socker.

ingredienser:

beredning

 1. Placera ekorrar med socker i en skål på ett vattenbad och med kontinuerlig omrörning göres whiskersna för att lösa upp kristallerna och värma massan till 60 grader.
 2. Ta bort behållaren från värmen och vispa tills täta toppar, tillsätt citronsyra i slutet.
 3. Om så önskas färgar du massan och lägger på pergamentmönstren, som sätts in i spetsar.
 4. Torka marängen på en pinne i ugnen vid 90 grader i 2 timmar.

Cake "Beze" - recept

Förbered en tårta "Bézé" hemma är lika enkelt som en klassisk portion efterrätt. Delikatess är inte bara otroligt gott, ljust och aptitretande, men också otroligt spektakulärt. Som fyllning kan du använda färsk eller konserverad frukt, bär, som perfekt kombineras med vispgrädde.

ingredienser:

beredning

 1. Vispa proteinerna, tillsätt en nypa salt och vanillin.
 2. Vid slutet av piskningen hälls 200 g pulveriserat socker i portioner.
 3. Rita på ett pergament som ligger på en bakplåt, en cirkel på 24-26 cm och pressa ut en proteinmassa från konditoriväskan, bilda en "botten" och kuddar för kakan.
 4. Torka basen för kakan vid 120 grader i 2 timmar, lämna i ugnen tills den är helt kyld.
 5. Piska grädden med det återstående pulverformiga sockret, fyll dem med ett nedkylt proteinskelett, ovanpå skivad frukt och bär.

Beeza med nötter - recept

Följande recept på maräng kan du diversifiera smaken av din favoritbehandla genom att lägga till krossade nötter. Du kan ta skalade jordnötter och slipa ärter och hugga den i en mixer. Produkterna är traditionellt inredda på pergament på ett bakplåt eller i silikonpartier.

ingredienser:

beredning

 1. Vispa proteinerna, tillsätt i processen med pulveriserat socker, skiv delarna av den resulterande massan på pergament som läggs på en bakplåt eller i formar, strö med nötter och baka i 1,5 timmar vid 130 grader.
 2. Lämna marängen med muttrar i ugnen tills den är helt nedkyld.

Sockerfri dryck - recept

Från det här receptet lär du dig att göra maräng utan socker. Substitutet för det senare i detta fall är Stevia-extrakt, kombinerat med vanilj. För smakens harmoni i proteinmassan när den piskas, tillsätt färsk citronsaft, och dekorerade produkter sprinkla en liten topp med mark kanel.

ingredienser:

beredning

 1. Vispa proteinerna, tillsätt gradvis citronsaft, stevia och vanilj extrakt.
 2. Delarna av den resulterande proteinhaltiga basen sätts av på ett pergament som läggs på en bakplåt, ströms med kanel.
 3. Baka maräng utan socker vid 140 grader 1,5-2 timmar.

Chokladmingue - recept

Chokladfläktar kommer särskilt att uppskatta följande recept på godis. Kokad med följande rekommendationer chokladmingue blir ett perfekt tillskott till morgonkoppen kaffe eller te vid middagen. Om så önskas kan efterrätt bli sötare, öka mängden pulveriserat socker och mörk choklad som ersätter mejeri.

ingredienser:

beredning

 1. Vispa ekorren med citronsaft, tillsätt i slutet sockerpulver och kakaopulver.
 2. Den mörka choklad som males på en fin rivare blandas i och delarna av den erhållna basen avsätts på pergamentet.
 3. Torka produkterna vid 90 grader i 2 timmar.

Hur man gör en maräng i en mikrovågsugn?

Om så önskas kan meringues enkelt skapas i mikrovågsugnen. Det kan ta lite mer pulver - så småningom massan ska bli tjock, plast, men flexibel, och det är lätt att göra bollar ut ur det, som kan placeras i papper eller silikonformar för muffins. Storleken på ämnena ska vara 3 gånger mindre än formarna, eftersom massan ökar betydligt i volymen under bakning i mikrovågsugnen.

ingredienser:

beredning

 1. Vispa proteinerna till topparna, blanda pulvret, rulla bollarna från den resulterande basen.
 2. Placera ämnena i formen, sätt dem i mikrovågsugnen.
 3. Förbered meringue i en mikrovågsugn i 1-2 minuter, låt svalna helt i enheten.