Hur man fryser zucchini för vintern?

Medan säsongen är i full gång, och priserna på grönsaken lämnar en trevlig chock efter sig själva, ta tillfället i akt och var redo att laga kucchini under den kalla årstiden. Grönsaker kan lagras tills det är kallt med hjälp av bevarande och frysning. Den senare kommer att diskuteras mer detaljerat nedan.

Hur fryser du kucchini hemma?

Låt oss börja med att diskutera om det är möjligt att frysa zucchini för vintern alls? Svaret, naturligtvis, ja (annars skulle detta material helt enkelt inte existera), liksom de flesta bär, frukter och grönsaker, courgetter tolererar perfekt effekten av låga temperaturer. Medan du behåller en stor mängd vitaminer, går det inte till någon jämförelse med det som förblir i grönsaker efter att ha bott i marinaden och därför omedelbart gå vidare för att diskutera hur man fryser zucchini för vintern.

Innan frysning, friska och skadade grönsaker tvättas noggrant och torkas och skärs sedan i cirklar eller kuber. I denna form kan kucchini omedelbart förpackas i förpackningar med lås eller behållare. Och du kan ordna dem på en bräda eller en bricka, frysa och häll sedan i en behållare för att se till att bitarna inte fryser som ett enda block, och de kan lätt separeras från varandra om det behövs.

Du kan också grilla courgetter, salt, lämna i en halvtimme, och sedan så noggrant som möjligt klämma ut överskott av fukt. Den resulterande "kakan" fryser och används för att förbereda pannkakor.

Om du inte vet hur man fryser zucchini för vintern för ett barn, skiljer sig denna process inte från den vanliga frosten för en konsument i alla åldrar. På vintern kan bitar tillåtas på gräddesoppa eller läggas till vanliga första kurser, gör ragout, rostning och för de minsta som används som grund för grönsakpuré i lock.

Om hur många frysta zucchini som lagras behöver du inte oroa dig för, förrän nästa säsong av kålskivor kommer att överleva garanterat, men för att du ska ha så mycket som 12 månader för att prova recepten med courgetter som de som vi kommer att skriva vidare.

Vad ska du förbereda från frusen kardborre?

Grönsakspott

ingredienser:

beredning

Spasertuyte lök i ett överflöd av olivolja, och under tiden skära alla grönsaker i stycken av samma storlek. Tillsätt grönsakerna till lökröket och koka till hälften kokas. Fyll innehållet i kastrullen med tomater i sin egen juice. Vid denna tidpunkt i disken kan du lägga till torkade provencalska örter eller laurel, och du kan klara av med en nypa salt. Efter 45-50 minuter är grytan redo att serveras.

Creamsoppa

Sedan zarzochki-zucchini blivit mjukare, är de bra för att göra soppor, speciellt de som sedan piskas med en blender till en krämig konsistens. Lägg till lite grädde och grönsaker, och aptitretande, budget och mycket användbar mat för vintern är klar!

ingredienser:

beredning

Lök skärs i tjocka ringar och räddare i ett överflöd av olja. Till lök grillat, tillsätt vitlöket passerat genom pressen och lägg omedelbart bitar av frusen courgetta så att vitlöket inte brinner. När zucchini smälter, häll dem med buljong och koka tills det är mjukt. Tillsätt soppdelen av gröna och salt, ta bort från plattan, häll grädden och piska med en mixer. För att hålla homogeniteten kan squash soppa passera genom en sikta.