Sallad «Korg»

Sallad "Basket" - en spektakulär dekoration av något festligt bord. Faktum är att du kan skapa en korg från vilken sallad som helst, men vi delar idéer för dekoration och några intressanta recept.

Svampkorg sallad

ingredienser:

beredning

Kycklingfilé koka och dela i fibrer med en gaffel. Vi koka potatisarna och skär dem i kuber. Blanda i en djup skål de krossade kornkornen, svampen och majsen, tillsätt den färdiga kycklingen, potatis och fyll den med majonnäs. Klar sallad kan serveras helt enkelt eller sätta på kakor, men för en riktig svamp sallad behöver du en korg som är gjord av smala remsor av degen, utlagd på vilken brandbeständig form som helst.

Sallad «Korg med blommor»

ingredienser:

beredning

Alla ingredienser skivas, kycklingfilé kokas, gnid hälften av all ost, ostron svamp med lök. Sallad vi lägger lager i vilken ordning som helst, alternerande lager av ingredienser med majonnäsnät. De översta lagren är rikligt smörjade med majonnäs och täckt med ett tätt filt från finhackade gröna.

Vi vänder oss till dekorationen: de kokta morötterna och betorna skärs i tunna band med hjälp av en grönsaksskärare - det här blir blomblad av blommor, tunna olivlock kommer att fungera som ståndare, och från de tunna skiktet av ost kan du forma en korg.

Salladrecept i en ostkorg

Ostkorgar är mycket enkla att förbereda, och du kan fylla dem med nästan vilken sallad du vill, vi valde den klassiska "Caesar", men gjorde vissa ändringar.

ingredienser:

För sallad:

För korgar:

beredning

Låt oss börja med ostkorgar: någon hård ost gnids på en liten rivare och lägger på papper för att baka, smutsas med en liten mängd olja. Var och en av korgarna ska ligga på ett separat papper! Vi lägger lakan i ugnen och väntar tills osten börjar smälta, så snart som det händer tar vi ut våra framtida korgar och lägger dem på botten av glaset, oljad. När osten svalnar och börjar hålla sig i form - kan du enkelt bli av med pappret.

För att förbereda en klassisk "Caesar" måste du skära vita brödkubbar och låt den torka i ugnen och vattna lätt med vegetabilisk olja. Under förberedelsen av rusks kan du börja tankning: i en liten behållare blandar vi citronsaft, olivolja, senap, ättika, pressad vitlök och kryddor. Med denna dressing vattnar vi de färdiga kycklingfiléerna, hackad kokt ägg, peppar och rivna salladsblad. Vi lägger "Caesar" i ostkorgar, strö med brödsmulor, riven "Parmesan" och äta med aptit.

Om du inte vill slösa tid på ostkorgar, så kan det förekomma sallader som serveras i waferkorgar, det blir inte mindre gott. Bon appetit!