Hallon sylt

Även våra förfäder visste om de medicinska egenskaperna av hallon. Raspberry är rik på vitaminer och mikroelement. Det innehåller vitaminer i grupp B, liksom, PP, C, organiska syror, fiber, eterisk olja, järn och folsyra. Växta hallon innehåller upp till 10% lätt smältbara sockerarter (fruktos och glukos).

Hallon ansökan:

Hallon går bra med honung. Hallon och honung har en dubbelläkningseffekt och används för att behandla och förebygga många sjukdomar.

Fördelen med hallon också är dess förmåga att ersätta många mediciner.

Recept av hallon sylt

Det bör inte glömmas att hallon dessutom har en unik söt smak. Den kompletterar perfekt olika pajer och desserter, det är bra i rå form och i form av sylt.

I den här artikeln hittar du recept om hur man gör sylt från sådana användbara bär som hallon.

Ett klassiskt recept på hallon sylt

För beredning av hallon sylt krävs följande ingredienser: 1 kg hallon och 1,2 kg socker.

Hallon bör sköljas väl, rengöras och hällas med saltat vatten i 10 minuter. Denna procedur är nödvändig för att hallonbaggen och dess larver ska yta. Därefter tvättas hallon igen, häll 0,5 kg socker och lägg på en sval plats i 5 timmar, så att bären låter saften. Efter 5 timmar ska hallonjuice dräneras i en separat panna, tillsätt det återstående sockret till det och koka sirapen.

Borsta bär med varm sirap och koka tre gånger, ständigt avlägsna skummet. Klar hett sylt hälldes omedelbart på steriliserade burkar och rullade.

Recept för hallon sylt "Pyatiminutka"

För att förbereda sylt "Pyatiminutka" från hallon behövs: 1 kilo mogna hallon och 1,5 kilo socker.

Ren och hallon hallon fyller med socker och lämnar i 5 timmar för att isolera saften. Den resulterande saften koka upp, tillsätt bär till den, koka 5 minuter och ta bort från värme. Efter kylning kan du simma sylt igen. Därefter kan hallon sylt hällas över burkar och rullas upp.

Recept för hallon sylt utan matlagning

Detta recept är extremt enkelt. För 1 kg hallon behövs: 400 gram socker och 200 ml vatten.

Tvätta och hallon hallon bör fyllas med vatten, släckas och koka i 3 minuter. Den heta massan ska torkas genom en sikta, tillsätt socker och koka igen. Sätt sylt i beredda glasburkar och sterilisera i 15 minuter. Därefter rulle upp.

Hallon sylt är inte bara läckra, men också utomordentligt användbar. Under förkylning bringar hallon sylt stor nytta som en antipyretisk. Om de helande egenskaperna av hallon sylt säkerligen vet alla från barndomen. Med förkylningar, influensa, hosta och ont i halsen, till och med läkare rekommenderar att använda hallon sylt.