Canberra - attraktioner

Huvudstäderna i Australien, staden Canberra, uppträdde på världskartan inte så länge sedan - 1908. Det bör noteras att det blev huvudstaden också bara för att det var det enda sättet att undvika en konflikt mellan rivalerna för huvudstaden i Sydney och Melbourne. Men, trots sin ganska unga ålder, har Canberra ett stort antal sevärdheter och attraktioner.

Klimat av Canberra

Ligger långt från havet, skiljer sig Canberra från andra australiensiska städer med ett hårdare klimat, med uttalade säsongsvariationer i vädret. Sommaren här är vanligtvis varm och torr, och vintrarna är ganska kalla. Under dagen ändras också lufttemperaturen ganska kraftigt.

Sevärdheter i Canberra

Så vad är så intressant du kan se i den australiensiska huvudstaden?

  1. Att börja sin bekanta med Canberra är bäst från att besöka National Museum of Australia, som ligger i Enons förort. Här kan du lära dig allt om den gröna kontinentens historia, se själv proverna av folkkonst från australiensiska aboriginer och bekanta dig med de mest betydelsefulla landmärkenna i historien om bildandet av australiensisk statlighet. Idén att skapa ett historiskt museum föddes på 20-talet av 1900-talet, men det hittade en egen byggnad endast i början av 2000-talet. Det yttre utseendet genomtränges bokstavligen med symbolerna för enhet och universell försoning.
  2. Ordna informationen som erhållits i Nationalmuseet för information kommer att vara bekvämast under en promenad längs stranden av den konstgjorda sjön Berlie-Griffin som ligger i centrum av Canberra. Längden på sjön är 11 km och medeldjupet är 4 meter. Även om det inte accepteras att simma i det, men du kan få mycket nöje från båt eller fiske. År 1970 öppnades ett minnesmärke till tvåhundraårsjubileet av James Cooks första simning på sjön.
  3. Nyfiken barn kommer säkert komma ihåg besöket på National Dinosaur Museum, där du kan lära dig allt om dessa jätte djur som har försvunnit från jordens yta. I utställningen av museet hittade 23 hela skelett av en dinosaur och mer än 300 av deras fossila rester sin plats.
  4. Efter förhistoriska djur är det dags att flytta till moderna djur. Du kan göra det på National Zoo och Aquarium. Ligger vid en av stränderna vid Lake Burley-Griffin, presenterar zoo för sina besökare en hel del intressanta turer - "Möte med cheetah", "Embrace with emu", "Morning tea with puma". Dessutom har besökare i djurparken ett unikt tillfälle att se hela kontinens djurrikedom, att foder lejonen med egna händer eller att komma på en ny leksak för apor.
  5. Inte långt ifrån zoo är National Botanical Garden, på vars territorium alla prover av Australiens flora samlas in. Totalt växer över 5 tusen olika representanter för endemisk flora på trädgården.
  6. Njut av de bästa exemplen på konstverk kan vara medan du besöker National Gallery of Australia. Utställningen av galleriet innehåller flera permanenta utställningar ägnas åt den traditionella australiensiska aboriginernas konst, samt verk av de bästa artisterna i England och Amerika.
  7. Utöka horisonten och lär dig mycket intressant från vetenskapens värld och tekniken hjälper Questakon. Med tanke på ljuset i november 1988 lyder Australiens National Science and Technology Center, nämligen Questacons fulla namn, att erbjuda sina gäster mer än 200 interaktiva utställningar.
  8. Musikälskare kommer förmodligen att vara nöjda med den australiensiska bäraren - klubbhuset, som innehåller cirka 50 klockor av olika nycklar. Ringen av björnarna på köttet sprider sig över Canberra var fjärde timme, och början på den nya timmen är preget av en liten melodi. Dessutom ligger djuret och ett observationsdäck, som erbjuder en vacker utsikt över den australiensiska huvudstaden.