Diet i händelse av bukspottskörteln

Diet för bukspottskörteln är nödvändig under hela livet, men de flesta kommer bara ihåg det när de upplever en exacerbation, där det helt enkelt är omöjligt att inte vända sig till alla möjliga åtgärder. Men vid en tidpunkt då du har allvarlig pankreatisk smärta, kan en diet inte hjälpa utan ytterligare mediciner.

Diet med förhöjning av bukspottkörteln

Om du upplever en allvarlig angreppssats, kommer en läkare att under några dagar ge dig råd att äta för en lättdryckdiet, där dina inre organ anpassar och kommer att kunna återgå till normal funktion. Vanligtvis är sådana anfall resultatet av felaktig diet: Ett överflöd av kryddig, kryddig mat eller ätit fetträtt kan leda till en sådan akut reaktion i kroppen.

Dricka diet för problem med bukspottkörteln bör vara minst 2-3 dagar. Den första dagen är bäst att bara dricka vatten, örtte. Normalt organiseras mat genom en dropper, genom vilket vatten levereras med alkali. Dessutom rekommenderas att man applicerar en kylkompress till kroppsområdet, där bukspottkörteln är belägen - så att inflammationen snarare kommer att dra på och sluta orsaka obehagliga upplevelser.

Efter några dagar tillsätts rationen med curdled milk, som tas en halv kopp om en gång i timmen. En sådan delad mat tillåter dig att försiktigt inkludera matsmältningsorganen i arbetet. Om detta tolereras väl, då på en dag eller två kan du lägga till rantsoj med låg fetthalt, sedan några dagar senare - krossade produkter. Endast om hälsotillståndet på detta stadium är ganska smidigt kan du lägga till alla andra produkter - först först i den strimlade formen och sedan i alla andra. Självklart förbjuder en diet med en sjuka bukspottkräftar kryddig, fet, kryddig och varm mat, och detta bör beaktas inte bara vid återhämtning, men också i vardagen, även när dagens skräck är bortglömda.

Tänk på att en sådan diet med förhöjning av bukspottkörteln inte tolererar divergens: om du saknar ett av stadierna är chansen att skämma bort allt och igen dyka upp under droppen.

Diet i händelse av bukspottskörteln

För att fortsätta att inte ta dig till ett sådant hemskt tillstånd, försök alltid följa de elementära reglerna som låter dig behålla hälsan på en normal nivå. För att göra detta, helt enkelt utesluta följande livsmedel från kosten och minns aldrig deras existens:

Även sådana elementära åtgärder kan du anpassa dig till din sjukdom mycket bättre. Dessutom följer en sådan diet, du är osannolikt att uppleva problem med övervikt, vilket inte bara kan glädjas.

Det viktigaste som behöver läras är att inget magiskt piller kommer att hjälpa din kropp att klara av tung mat, och även om det snabbt tar bort symptom, kommer det inte att låta dig hantera det mycket problem, vars rötter vanligtvis ligger mycket djupare. Därför, om du har funnit en sådan sjukdom, tryck inte dig på ytterligheter, när du bara kan äta spannmål och ångkutlar, och omedelbart ta hand om din hälsa och välj rätt mat.