Profetens moské


I Saudiarabien i Medina är profetens moské, kallas det också Al-Masjid an-Nabawi. Det anses vara den andra islamiska helgedomen efter den förbjudna moskén i Mecka .

I Saudiarabien i Medina är profetens moské, kallas det också Al-Masjid an-Nabawi. Det anses vara den andra islamiska helgedomen efter den förbjudna moskén i Mecka . Här är en av muslimernas främsta reliker - Muhammads grav.

Historisk bakgrund

Det första templet grundades 622 år. Platsen för honom valdes av profeten Kamel, efter det gudomliga budet. När Muhammad flyttade till Medina erbjöds alla invånare i staden sitt hem. Men djuret stannade nära två föräldralösa, från vilka landet till moskén köptes.

Profeten var direkt involverad i byggandet av templet. Strukturen var belägen nära Muhammads hus, och när han dog (i 632) var hans bostad inkluderad i moskén Masjid al-Nabawi. Det fanns också sociala och kulturella händelser, domstolsföreläsningar och undervisning i religionens grunder.

Vad är den berömda Medina moskén i Saudiarabien?

Profeten begravdes i helgedomen under den gröna kupolen. Förresten, den här färgen förvärvade han för 150 år sedan, innan den målades i blått, lila och vitt. Ingen vet det exakta datumet för byggandet av denna båge, men det första omnämnandet av det hittades i manuskripten från 1200-talet.

Det finns flera fler gravar i Masjid al-Nabawi:

Profetens moské i Medina var dekorerad med hörnminareter, olika kupoler och hade en rektangulär öppen innergård med kolonner. En liknande layout användes i många moskéer som byggdes runt om i världen. De efterföljande linjalerna dekorerade och utvidgade denna struktur.

Profetens moské var den första byggnaden på den arabiska halvön, där el tillhandahölls. Denna händelse hände 1910. Den senaste storskaliga återuppbyggnaden av kyrkan ägde rum 1953.

Beskrivning av Masjid al-Nabawi i Medina

Storleken på den moderna moskén överstiger originalet cirka 100 gånger. Dess område är större än hela territoriet i Medina. Här rymmer 600 000 troende fritt, och under Hajj kommer omkring 1 miljon pilgrimer samtidigt till templet.

Al-Masjid al-Nabawi anses vara ett tekniskt mästerverk. Moskén kännetecknas av sådana siffror:

Väggarna och våningarna i templet är dekorerade med färgstark marmor. Byggnaden är utrustad med ett original luftkonditioneringssystem. Här finns mer än tusen kolumner, i botten av vilka metallgaller monteras. Kyld luft kommer här från en luftkonditioneringsstation, som ligger 7 km från templet. Om du vill göra unika bilder av profeten Mohammed moskén i Medina, kom till henne på kvällen. Vid denna tidpunkt är det markerat med färgade ljus. Lysare än alla är upplysta 4 minareter, står vid hörn av templet.

Funktioner av besöket

Moskén är aktiv, men endast muslimer kan besöka den. De tror att den bönen som uttrycks här motsvarar 1000 böner gjorda i andra templen i landet. För de som vill stanna i staden för några dagar, byggdes hotell nära Masjid al-Nabawi. De mest kända av dem är Dar Al Hijra InterContinental Madinah, Al-Majeedi ARAC Suites och Meshal Hotel Al Salam.

Hur kommer man dit?

Profetens moské ligger i Medina centrum. Det kan ses från alla hörn av staden, så det blir svårt att komma hit. Du kan komma till gatorna: Abo Bakr Al Siddiq och King Faisal Rd.