DASH diet - rätt näring vid högt blodtryck

Till skillnad från de flesta av dagens fashionabla dieter, adresserade till en viss "genomsnittlig" person, har DASH diet en mycket specifik adressat. Faktum är att det är botande eftersom det representerar ett balanserat näringskomplex som syftar till att förbättra kroppen, som lider av ett antal allvarliga sjukdomar.

DASH diet - vad är det?

DASH diet skiljer sig avsevärt från de flesta dieter: den är avsedd för dem som lider av högt blodtryck och som behöver minska vikt så att behandlingen av den underliggande sjukdomen är framgångsrik. Användningen bidrar till att rengöra kärl av skadligt kolesterol, vilket kommer att minska trycket. Dessutom rekommenderas att det används för att förebygga följande sjukdomar:

Det utvecklades i staterna och erkändes som en av de mest effektiva. Den är baserad på Medelhavet, vegetarisk och några dieter, så en kost som DASH, förtjänar enligt många experter en stor omsättning. Det har dock begränsningar för användningen av salt och kräver ett litet förberedande stadium innan du växlar till DASH.

DASH Diet för högt blodtryck

De viktigaste adressaten av denna diet är hypertoni. Användningen gör det möjligt att normalisera kolesterolhalten och förbättra tillståndet för lipidmetabolism, vilket minskar risken för andra allvarliga sjukdomar. Med hjälp av en uppsättning lämpliga produkter bidrar DASH-dietten vid högt blodtryck till att minska vikt, förbättra hjärtfunktionen och gå ner i vikt i allmänhet.

Amerikansk diet DASH

DASH diet gör det möjligt att snabbt lösa tre problem: att minska vikt, att behandla en högt blodtryck och att utföra förebyggande inflytande på en organism. Många experter tror att den faktor som bestämmer dess framgång var ett unikt komplex, som inkluderade livsmedelsprodukter vid högt blodtryck, som aktivt arbetar för att minska vikt och normalisera trycket. Bland dem:

Från kosten utesluten fett, salt, rökt mat, godis och konserver, så är kosten mer associerad med en vegetarisk kost. Genom att ge företräde åt naturliga produkter och inklusive animaliskt protein av hög kvalitet, ger den en fullvärdig diet och intaget av väsentliga näringsämnen för livet.

DASH Diet - Meny för veckan

Den positiva punkten är att DASH dieten, vars meny innehåller en stor uppsättning produkter, låter dig gå ner i vikt korrekt utan att förvärra din hälsa. Det är inte en uttalad kaloriförbrukning, eftersom det förutsätter ett dagligt intag på upp till 2000 kcal (figuren kan fluktuera beroende på ålder, hälsotillstånd och andra individuella faktorer), så det innehåller produkter med varierande kalorivärde och glykemiskt index . Volymerna av konsumerade produkter i den mäts i portioner, vilka var och en innefattar:

Inom en vecka, förutom de listade produkterna, rekommenderas att konsumera upp till 5 portioner torra bönor, nötter och olika frön och 3-5 portioner av sött. Begränsad användning av naturligt smör och kalori med lågt kaloriinnehåll, färska bakverk, torkade frukter, russin är tillåtet. Salt är inte helt uteslutet från kosten.

DASH diet recept

När du använder DASH, förblir maten full och balanserad, och dess kalorivärde (2000 kcal) möjliggör upprätthållande av den energi som krävs för det normala livet. Samtidigt behöver kroppen vitaminer, mineraler, aminosyror och andra vitala ingredienser i livsmedel, där det är möjligt att förbereda goda och friska rätter.

Crackers för hypertonics

ingredienser:

preparatet:

  1. Från alla produkter knådar degen med tillsats av kryddor.
  2. Förvärm elektrisk wafer, lägg degen bitar och baka från båda sidor tills kokt.
  3. Klar kakor att bryta i små bitar.
Räkor i avokado

ingredienser:

preparatet:

  1. Koka räkorna, strö med citronsaft.
  2. Grönsaker kokar, hugg med vitlök.
  3. Skär avokado, ta bort benen och köttet.
  4. Fyll i en blandning av räkor och grönsaker.
  5. Servera med crackers.