Andes Kristus (Chile)


Många länder har intressanta fakta från historien, till exempel, Chile och Argentina kämpade hårda strider för territoriet. Ojämnheter har lämnats i det förflutna, ett fredsavtal tecknades, men påminnelser kvarstod av de gamla tiderna. Detta är den andinska Kristus eller Kristi statyns Återlösare.

Upprättad den 13 mars 1904 på Bermejo-passet i Andesen, är han en symbol för fred, slutet på tvister om gränsen mellan gränserna mellan de två länderna. Tanken att skapa ett sådant monument gavs av den romerska påven Leo XIII, som ivrigt uppmanade Argentina och Chile att inte starta militära operationer, utan att lösa konflikten fredligt.

Skapelsens historia

Förfrågan från porten stöddes också av biskopen i den lokala regionen Cuyo Marcelino del Carmen Benavente, som offentligt tillkännagav hans avsikt att bygga ett monument till Kristus Frälsaren, men endast om skillnaderna mellan de två länderna glömdes.

Skulptören Mateo Alonso skapade en staty 7 meter hög, som först installerades på uteplatsen på skolan Lacordera, Buenos Aires (Argentina). Hon skulle ha bott där om delegationen från kristna mammas förening inte hade kommit till skolan. Presidenten var Angela de Oliveira Cesar de Costa, vars bror förberedde sig för en oundviklig militär konflikt. För att undvika detta uppmärksammade Angela Argentinas president, som hon visste, för projektet.

Enligt hennes mening bör skulpturen vara belägen vid gränsen för de två länderna efter undertecknandet av fredsavtalet. Genom kyrkans och de offentliga figurernas gemensamma ansträngningar var det således möjligt att övertyga båda länderna om ett fredligt samförstånd.

Symbol för fred och union av nationer

Så snart avtalet undertecknades i maj 1902, började samlingen av pengar för att transportera monumentet till provinsen Mendoza. Angela före Ouveira förespråkade att skulpturen var installerad på den väg längs vilken general San Martin ledde befrielsearmen till gränsen. Statyn transporterades först 1904. Först levererades bronsdelarna med tåg till den argentinska byn Las Cuevas, och sedan uppmötde mulorna dem till en höjd av 3854 m över havet.

För Kristus Frälsarens skulptur var en piedestal speciellt utformad, vars författare var Molina Sivita och hans församling var övervakad av ingenjören Conti. I arbetet med arbetet var det omkring hundra arbetstagare. Församlingen av själva statyn utfördes under strikt ledning av författaren Mateo Alonso. Monumentet var speciellt så att det såg ut över gränsen. I en hand håller Jesus Frälsaren korset, och den andra sträcker sig ut som om välsignelse.

Awesome vördnad

Med tanke på att höjden på en piedestal är 4 m, gör monumentet ett speciellt intryck. Monumentets öppning deltog av 3000 chilenare, båda arméernas arméer, som de nyligen planerade att kämpa mot varandra. Ceremoniella händelser deltog av både prästerskapet och utrikesministrarna i Chile och Argentina.

Vid ceremonin öppnades minnesplåtar från varje land. Den som gav Argentina, är gjord i form av en öppen bok, där kvinnan är avbildad. Under senare år kontrollerades monumentet ständigt för styrka.

Svårt väder, seismisk aktivitet orsakade upprepade skador på statyn, men herrarna återvände sin tidigare skönhet. Tack vare detta engagemang för idén om att upprätthålla fred, mötte presidenterna för Argentina och Chile år 2004 för att fira århundradet för en fredlig lösning av konflikten.

Hur kommer man till monumentet?

Även om den andinska Kristi monument är etablerat i Chile i ett ökenområde strävar alla som kom till landet efter att se det. Från Santiago till den argentinska staden Mendoza skickas bussar varje dag, så turister kan enkelt besöka monumentet. Du behöver bara välja ett bussföretag från ett stort utbud. Resan är 6-7 timmar, biljettpriset är ganska överkomligt.

Om du vill kan du komma till staden med flyg, bara det blir dyrare och du kommer inte att kunna njuta av landskapslandskapet. Det enda besvär som vi måste lägga upp går över gränsen. För att komma till monumentet till Jesus Frälsaren behöver du bara köpa en turné. Detta kan göras i Argentina och Chile. Varje resenär väljer vad som är fördelaktigt för honom.