Keto diet

Keto diet, trots det exotiska namnet, är mycket populär och har många ansikten - vi vet det som en icke-kolhydrat diet, Kreml-kosten och många andra liknande arter. Processen, när kroppen använder sig för att producera energi, är inte kolhydrater, men dess egna fettreserver kallas ketos - det är från detta ord att namnet på denna diet.

Keto diet: farorna

Det är lätt att gissa att man tar bort kolhydrater från kosten, vi ger en obalans i kosten och kroppen är mycket smärtsam. Ofta på den andra dagen av kosten minskar mental och fysisk aktivitet, en person känner sig illa - det här är en följd av ökningen av ketonkroppar i blodet på grund av överskottet av proteinmat. Men i de flesta fall redan på den 3-5: e dagen av kosten, om du fortfarande fortsätter det, utan att återgå från kursen normaliseras ketonnivåerna, kroppen blir van vid en ny typ av funktion och hälsotillståndet återgår till normala indikatorer.

Det är värt att notera att om du lider av diabetes kan ketonkroppar i blodet orsaka en ökning av blodets surhet, vilket i vissa fall kan leda till döden, eftersom överdriven syntes av ketonkroppar orsakar ketoacidos (detta är namnet på detta tillstånd).

Men om du inte har diabetes, särskilt i svåra former, ska din kropp lätt återge ketonkropparna till det normala och göra utan negativa konsekvenser. Det är värt att uppmärksamma det faktum att denna diet är kontraindicerad:

Dessutom, om du har några problem med inre organ, är det inte värt att öva en sådan diet. Det skapades främst för friska människor och idrottare, som behöver förlora fett utan att förlora muskelmassa.

Keto diet: diet

Det är bevisat att keto-principen börjar fungera redan när man konsumerar mindre än 50 gram kolhydrater per dag. Naturligtvis, för att följa denna princip kan du antingen helt enkelt utesluta kolhydrater till det maximala, eller skapa en elektronisk näringsdagbok som kommer att beräkna normerna för din kost.

Under hela tiden, när du övar keto diet, kommer dina tarmar att uppleva svårigheter på grund av brist på fiber. Därför är det viktigt att köpa ren fiber i apoteket och lägg den till maten på 2-4 matskedar om dagen.

Dessutom är det viktigt att inte glömma att dina njurar kommer att fungera vid gränsen, och för att lindra deras öde är det viktigt att dricka 2-2,5 liter vatten om dagen. Detta är en strikt regel, och att flytta bort från det kommer att ha en dålig effekt på din hälsa. Keto-diet-menyn består uteslutande av produkter rik på proteiner:

På en dag måste du äta 3-5 gånger i små portioner. Om du räknar kalorier, måste du minska din kost med 300-500 enheter från normen. Tillsätt kost med små portioner sallad och icke-stärkelse grönsaker.

I några veckor på en sådan diet kan du bli av med 3-7 kg övervikt, och medan du inte kommer att känna dig hungrig, som under de flesta andra dieter.