Curd tårta med jordgubbar

Höstost ger kalcium och protein i kroppen, bär innehåller vitaminer och spårämnen, gelatin stärker lederna och brosket - så det är en stor fördel.

Lätt sötnos

För att göra en kakaostkaka med jordgubbar, använd receptet för godis med kex och ostmjöl.

ingredienser:

beredning

För att göra en kexkaka med jordgubbar och curdcreme, baka först en kex. Kyl ägget och dela dem i proteiner (vispa tills de blir till ett stabilt skum) och äggulor. I proteinkummet, tillsätt gradvis - i 3-4 gånger - hälften av sockret, när det löses, tillsätt äggulorna. Det siktade mjölet läggs också i portioner och blandas försiktigt med spateln, så att massan inte förlorar sin prakt. Den färdiga degen överförs till en smurt form och vi baka vår kex i ungefär en kvart i timmen eller 20 minuter vid 200 grader. Under bakning av en kex, från 200 g jordgubbar, blev det till potatismos och ett halvt glas sockerbröd konfiture. Efter kokning av påfyllningen ca 5-7 minuter, placera behållaren med den i en skål med is och kyla den. Kyld kaka skärs i hälften och smörjer varje kakts konfiture. Gelatin suger i varmt vatten och lämnar i en halvtimme, värms sedan lätt upp (max 80 grader) och filtreras. Det återstående sockret, 2/3 jordgubbar, stekost, grädde och smör placeras i en mixer och vispad tills den är jämn. Tillsätt gelatin och blanda. Vi samlar kakan: tårta, grädde, den andra kakan. Vi dekorerar kakan med resterande jordgubbar och vispad grädde. För att göra en chokladtårta med jordgubbar och härdkräm, lägg till degen med mjöl 3 msk. skedar av kvalitetskakao och i krämsmältad choklad, att smaka - vit, svart eller krämig - 2 stora plattor. Kakan med curdcreme och jordgubbar serveras kyld, om kakan genast ätas, var noga med att hålla den i kylskåpet.

Utan kex

Om det är varmt ute och tanken på att sätta på ugnen även i en halvtimme är helt enkelt outhärdlig, laga en tårta med jordgubbar utan att baka. Detta recept är ännu enklare.

ingredienser:

beredning

Vi börjar förbereda efterrätten från förberedelsen av formen: en delad form med en hög gräns är fodrad med pergament, skär arbetsstyckena till botten och sidorna separat. För att få ett substrat, vrid kakan i en smula. Detta kan göras med en mixer, köttkvarn eller krossa. Crumb blandad med hälften av mjukad olja. Oljor kan behöva lite mer - beror på vilken typ av kex. Den resulterande massan fördelas jämnt på botten av formen och vi tar bort den i kylskåpet. Gelatin blötläggs, upphettas och, när det löses, filtreras. Jordgubbar är uppdelade i 3 delar. Den första delen är skuren i halvor, den andra är mashed, den tredje skärs i tallrikar. Vi löser upp i varmt vatten jordgubbsgelé (receptet brukar vara på förpackningen).

Matar grädden. Stugaost torkas genom en frekvent sikt, läggs i en mixer och slår med ett halvt socker, resterande smör, jordgubbpuré, gelatin och grädde. Om du vill göra en gräddostkaka med jordgubbar, ta 500 ml grädde. När massan blev krämig och homogen samlar vi kakan. Vid sidan av formen lägger vi ut jordgubbarna, resten ligger på substratet. Från toppen fördela curd cream, sätt på det skivor av bär och fyll jordgubbgelé. Vi skickar tårtan till kylskåpet i en tid som är tillräcklig för att frysa gelé (vanligtvis 3-5 timmar). Curd tårta med jordgubbar och gelé är klar.