Sockerkaka

Otroligt läcker sockerkaka har vunnit hjärtan hos konsumenter runt om i världen med sin enkelhet och fantastiska delikat krämig anteckning. Varje kök har sin egen variant av att göra en sådan efterrätt och var och en av dem är uppmärksam och är bra på sin egen väg. Vi erbjuder dig ett recept på tyska sockerpai och kommer också att berätta hur det kokas i norra Frankrike.

Recept för tyska sockerbit med grädde

ingredienser:

För sprinkling:

beredning

I varm mjölk löser vi vaniljssocker och jäst och väntar på deras vitalisering inom femton minuter.

Efter tiden blandar du mjölken och jästblandningen med lite slagna ägg och mjukat smör med en visp och häll sedan det siktade vetemjölet och starta degen. Det kommer att visa sig visköst och klibbigt, låt det inte stör dig, det borde vara så. Nu täcker vi disken med degen med en ren trasa eller en handduk och låt den komma på en varm plats i en timme. Under denna tid kommer massan att öka ungefär tre gånger, nu bör den hämmas och överföras till en föroljad bakfat. Vi ger igen testet att stiga i formen i ungefär trettio minuter.

Nu smörjer vi fingret med vegetabilisk olja och piercar degen runt omkretsen, med jämna mellanrum olja. Mjukt smör och gnugga det med socker och fördela den resulterande socker-och-oljekrummen över ytan av paj. Vi lägger formen i en förvärmd till 180 graders ugn och håller den i trettiofem minuter. Ta sedan kakan ur ugnen, häll den jämnt på grädden och skicka till bakning i ytterligare sju minuter.

En sådan sockerpai kan framställas i en multivark . För att göra detta överförs den färdiga degen till den oljerade och perkamentbelagda multicasten och lämnas i "Uppvärmning" -läget i tjugo minuter. Sedan gör vi ett spår med hjälp av ett finger, fördelar socker-och-oljepulvret och slår på "Baking" -läget i trettio till fyrtio minuter. Häll sedan gräddekakan och lämna i "Uppvärmning" -läget i ytterligare femton minuter.

Fransk tårta med sockerfyllning och gräddfil

ingredienser:

För fyllningen:

beredning

Jäst löses i varm mjölk, häll av vaniljssocker, blanda blandningen tills den löser upp och låt stå på en varm plats i femton minuter. Under denna tid skjuter vi ägg med en nypa salt och blandar med en vispa med smält och lättkyldt smör. Vi kopplar ihop den skummade mjölk-och jästmassan i en skål och slagna ägg, häll det siktade vetemjölet och blanda väl. Det ska vara en viskös klibbig deg, som vi lägger i en oljad förform och lämnar till ett tillvägagångssätt i minst en timme på en varm plats. Vidare, med ett oljat finger piercera noggrant degen runt omkretsen och fyll den med en blandning av slagen ägg och gräddfil. Sedan pundar vi paj med brunt socker och lägger ut smörstycken.

Vi skickar kakan till ugnen uppvärmd till 180 grader och låt den stå i denna temperatur i trettio minuter.