Vinaigrette med ärter

Vinaigrette är en populär och mycket välsmakande vegetarisk sallad som kan serveras även till festbordet! Det görs enkelt, men det visar sig vara otroligt ljust, färgstarkt och doftande. Det finns många olika alternativ för dess förberedelse, men vi lär oss idag hur man förbereder "Vinaigrette med ärter".

Vinaigrette recept med surkål och ärter

ingredienser:

beredning

Nu berätta hur man lagar en vinaigrette med ärter. Morötter, potatis och rödbetor tvättas noggrant, lägg i en kruka med vatten och kokas i en uniform tills den är helt klar på låg värme med locket stängt. Töm sedan vätskan, ta grönsakerna försiktigt, skift dem på en tallrik och låt dem svalna. Därefter rensar vi dem från skalet och skär de samma små kuberna.

Lök är finstrimlad och kombinerad med kokta grönsaker. Med burkar med konserverad ärter, blanda noggrant vätskan och blanda ärterna med resten av ingredienserna. Tillsätt den välpressade surkålen till salladen, häll salaten över till smak, krydda med vegetabilisk olja och blanda väl.

Recept för vinaigrette med gröna ärter

ingredienser:

beredning

Så först, mina noga, alla grönsaker: potatis, morötter och betor. Häll sedan i en kruka med vatten, sätt grönsaker där och koka dem i en uniform tills de är färdiga. Därefter rengörs potatis och betor och skärs i kuber. Morötter rengörs och strimlas. Saltade gurkor krossas, och dillgrödena tvättas, skakas och hakas.

Blanda alla ingredienser i en kastrull, sprid ut de gröna ärterna och tillsätt maträtten efter smak. Sill demonteras från benen och finskuren i kuber. Överför fisken till salladen och mixa. Det är allt, vinaigrette med sill och ärtor är klart! Fyll det till smak med smör eller majonnäs och rör om. Vi serverar på ett bord som en separat maträtt, eller som en rätter till kötträtter.