Korrekt sömn

Korrekt sömn är grunden för hälsa, effektivt arbete, skönhet och livslängd. Genom att beröva dig själv med regelbunden kvalitet, långvarig sömn, slår du inte bara ned alla arbeten hos alla kroppssystem, men riskerar också för tidig åldrande.

Hur man förbereder sig för sängen?

För att dina dagar ska kunna skickas glatt och fruktbart är den rätta organisationen av sömn viktig. Använd dig själv för att förbereda dig på rätt sätt:

Korrekt förberedelse för sömn är väldigt enkelt, och genom att vana dig själv kommer du att använda din vilotid mer effektivt.

Korrekt sömnregim

Tror du att det är tillräckligt att bara sova 7-8 timmar om dagen? Det här är verkligen viktigt, men det finns ytterligare en faktor som inte bör glömmas bort. Det här är rätt tid att sova.

Forskare har visat att den djupaste, "rätt" och återställande sömnen varar från 22.00 till 00.00. Således, om du går och lägger dig efter 00.00, saknar du helt den mest användbara tiden för sömn, vilket gör att kroppen kan återhämta sig. I det moderna livet är det ganska svårt, men om du sover åtminstone från 23.00 till 7.00 kommer din kropp snart att vänja sig vid detta schema och kommer att fungera som en klocka.

En annan viktig aspekt är överensstämmelse med regimen. Att komma igång tidigt på morgonen fem dagar i veckan, och på helgerna tillåter dig att "sova av", bryter du helt och hållet regimen, vilket gör det väldigt svårt att gå upp på måndag. Det rekommenderas att hålla sig till en regim hela tiden, och om det finns en önskan att sova ännu - ge det tid på helgerna på eftermiddagen.

Korrekt läge för sömn

Låt oss se om det finns en riktig ställning för att sova. Naturligtvis kommer någon specialist att berätta att det är tillrådligt att sova på en hård säng, utan en kudde, på ryggen. Denna position utesluter ansiktets kontakt med kudden, vilket gör det möjligt att inte vara rädd för prematura rynkor, mycket organiska, mest gynnsamma för skolios och många andra sjukdomar. Det enda problemet är att om du inte är van vid att somna i denna position kommer det att bli För dig är det väldigt svårt.

Man tror att det enklaste sättet att somna ligger på din mage. Denna hållning är dock den mest skadliga: ansiktet ligger på kudden och huden är mekaniskt skadad, de inre organen kläms av kroppens vikt, blodcirkulationen i livmoderhalsområdet störs.

En mycket vanlig och organisk hållning är på sidan. Det hjälper till att lindra smärta i matsmältningsorganen, lugnar och slappnar av. Sova på vänster sida rekommenderas dock inte för personer med högt blodtryck och ansiktshud från kontakt med kudden.

Det är värt att sträva efter att sova på ryggen, men om du inte kan somna vid vanligt tid, stanna på de dagarna när du är väldigt trött och somnar i farten. Gradvis kommer du att bli van vid och du blir bekvämare i denna position.