Dessa 9 tecken tyder på att din kropp saknar protein

Protein, protein, protein. Alla behöver protein. Vi vet alla att vi idag måste äta en tillräcklig mängd mat som innehåller protein.

Men vad sägs om du inte är säker på hur mycket du åt det idag? Då behöver du bara läsa följande symtom, vars förekomst indikerar att du omedelbart måste fylla på kylskåpet med köttbullar (om du är en allsmäktig) eller kikärter (om du är vegan).

1. Visa ödem

Ju lägre proteinkoncentrationen i blodet desto snabbare förändras vattensaltbalansen, vilket orsakar svullnad, ödem i fötterna, anklar, ansikte, händer och buken.

2. Dyspné uppträder

Om du inte får tillräckligt med protein, kan inte bara anemi uppstå, men också konstant trötthet, andfåddhet, yrsel, en känsla av brist på energi.

3. Kan inte äta

Har du märkt att efter ett mellanmål (frukt, kakor), känner du dig hungrig? Faktum är att de flesta har ett mellanmål - produkter som är rika inte i protein, men i kolhydrater och ofta enkla (till exempel samma aptitretande kanelrulle). Nutritionists rekommenderar att du sätter i din matlåda en havremjölkbar, lite ost, 50 g nötter, 2 matskedar jordnötspannmål (eller någon annan nutty) pasta, en handfull frukt eller bär - i slutändan får vi ett balanserat mellanmål, varefter du inte har ätit länge vill äta.

4. Törst efter sötsaker

Och tycker inte bara om det, men det verkar som om du inte äter något sött just nu (eller hellre mellan 15-16: 00), kommer du att känna dig utmattad och missnöjd resten av dagen. Certifierad tränare för hälsosam näring, Rebekah Gahan, förklarar en sådan grym önskan att kakor och liknande av mänskliga kroppar kräver stabilisering av blodsockernivån. För att förhindra eller bli av med detta bör varje måltid innehålla protein.

5. Känn slack efter att ha ätit

Vet du orsaken? Det är rätt, i brist på protein. Mest troligt, din middag var gott om kolhydrater och fetter, men du glömde proteinet. Dessutom var denna mat tung för din kropp. Till exempel kan din frukost bestå av helvetebröd, kokt ägg, yoghurt, frukt och en handfull valnötter.

6. Sår läker länge

Alla vet att proteinet återställer muskelvävnad, hjälper till att få det snabbare. Om din kost är låg i protein är sårläkningsprocessen långsammare än vanligt.

7. Håret faller ut

Har du märkt att efter varje tvätt faller kamma hår ut? Dessutom förlorade de sin naturliga glans och blev tråkig? Det visar sig att våra lås behöver protein för att stärka och växa. Annars blir de tunnare och blir spröda.

8. Svag immunitet

Om din kropp är brist på protein är det möjligt att du ofta blir sjuk. För att kontrollera om detta är så bör du börja äta mer proteininnehållande livsmedel. Glöm vad en säsongsköld är? Så din immunitet behövde bara lite mer protein.

9. Torr och fläckig hud

Inga fuktighetskräm, peeling och scrubs hjälper till att uppnå ett perfekt hudsjukdom? Oftast ligger anledningen till den otillräckliga mängden vatten berusad om dagen (och det fuktar huden fullständigt) och ätit protein.