Parker i Japan

Japan är ett fantastiskt och mycket vackert land med pittoresk natur, rik djur och grönsaksvärld. Rester och trädgårdar i detta land lockar resenärer från hela världen med sina unika landskap.

Naturparker i Japan

Turister kommer hit för att erövra vulkaniska toppar, simma i kristallklara sjöar eller i varma källor , ta en promenad i frisk luft i skogen eller meditera. De populäraste nationalparkerna i Japan är:

 1. Eggi (yoyogi) - grundades 1967, ligger i centrum av Shibuya-området och är den största i landet. Parken är känd för Meiji-templet, en trädgård av rosor, utrustade med gräsmattor och moderna fontäner.
 2. Ueno är den mest besökta parken i Tokyo . Det öppnades 1873 och anses vara centrum för det vetenskapliga och kulturella livet. Här är den äldsta zoo i Japan, som numrerar mer än 1000 arter av däggdjur.
 3. Jigokudani Park i Japan är känd för snöapor. De kommer hit varje vinter för att simma i heta vulkanfjädrar, som bildas av stänk av kokande vatten i den frusna marken.
 4. Imperial Park of Shinjuku ligger i det eponyma distriktet i huvudstaden i landet. Det grundades 1903, men för turister blev det tillgängligt endast 1949. Parken är känd för sitt unika växthus, rymliga gräsmattor och en trädgård med ett tehus.
 5. Shogun Tokugawa - här är helgedomen i Tosegu och andra historiska tempel. Parken är särskilt populär under Khanas, den så kallade körsbärsblomningen.
 6. Monkey Park - den ligger på Mount Takao , som ligger en linbana med genomskinliga hytter. Här, i sin naturliga miljö, lever upp till 80 personer av apor, främst macaques. De kan matas och fotograferas.
 7. Fuji-Hakone-Izu Park i Japan ligger i centrum av Honshu Island och öppnades 1936. Den har en yta på cirka 2000 kvadratmeter. km och är indelad i tre stora zoner: Izu halvön, Hakone-området och Fuji-fjället .
 8. Geysersdalen Ovakudani - bildades i kalderaen av en gammal vulkan efter ångutbrottet av Mount Kami omkring 3000 år sedan. Idag kan man se heta strömmar och kokande källor, liksom ånga, som släpps från marken.
 9. Park Nara i Japan - området är 660 hektar, på detta område växer blåregn, ek, cederträ. Här bor ett stort antal hjort, tvättbjörnar, rävar, som inte är rädda för människor och kommer nära dem.
 10. Kenroku-en - den berömda parken i landet, översätter sitt namn som "Garden of 6 virtues". Den grundades på 1700-talet, men blev tillgänglig för allmänheten år 1875. Här växer cirka 183 arter av olika växter. Huvudattraktionerna är dammar, broar, vattenfall, en gammal fontän och ett tehus.
 11. Park av blommor Ashikaga - ligger på ön Honshu i Japan. Dess område är 8,2 hektar. Här växer en mängd blåregnrosa, vit och blå, gul kvast och andra växter. De blommar från början av maj till mitten av september.
 12. Marum Koen - parken är attraktiv för turister i april under körsbärsblomningen och för firandet av Hatsumode och Gion Matsuri i december och januari (nyår).
 13. Nikko Park ligger i Kanto-regionen i Japan och täcker utbudet av samma berg med topparna i Nantaisan och Nikko-Sirane. Det grundades 1934 och täcker ett område på 1400 kvadratmeter. km. På dess territorium finns oskogliga skogar, klart vatten, vattenfall och platåer.
 14. Ogasawara Park ligger på Bonin Islands och är upptagen som en världsarvslista på UNESCO.
 15. Rikuto-Kaigan - ligger i norra delen av Tohoku-distriktet, på Stillahavskusten och har ett område på 121,98 kvadratkilometer. km. Det öppnades 1955.
 16. Hitsuziyama Park i Japan - har ett område på 17.6 tusen kvadratmeter. m, som nästan helt planteras med olika floxor. Den berömda platsen är "Hill of Flower Sakura", där territoriet är täckt med unika färger av olika nyanser och former.
 17. Sikotsu-Toia - ligger på ön Hokkaido och täcker ett område på 993,02 kvadratmeter. km. Det finns 2 stora vulkaniska dammar (Toia och Sikotsu) och orten Noboribetsu, känd för sina varma källor.
 18. Aokigahara eller slätt av gröna träd - en tät tjock skog på ön Honshu område på 35 kvadratmeter. km. Det finns ett stort antal steniga grottor. En egenskap hos parken är att det inte fungerar kompasser, och marken kan inte bearbetas.
 19. Hitachi Seaside Park i Japan - det öppnades 1991 på platsen där det en gång var en militär amerikansk bas. Dess yta är 120 hektar. Här i maj finns det en berömd festival, som är tillägnad blomningen av neomofiler (glöm mig inte).
 20. Daisetsudzan ligger på ön Hokkaido. Det grundades 1934. Den är bebodd av valnöt, nattland, röda halsar, fitta, bruna och japanska björnar, och plantorna representeras av arktiska och alpina arter.
 21. Bland befolkningen är populär semesterbehandling och rekreation omgiven av pittoresk natur. Till exempel är det mycket populärt Sirakami-Santi , som ligger i ett bergsområde på ön Honshu, där främst virgin bokskog växer. Reservområdet är 1300 kvadratmeter. km, varav mer än 170 kvadratmeter. km tillhör statens register över naturmonument i landet.
 22. Byen rävar (Zao Fox Village) ligger i Miyagi Prefecture. Här bor 6 arter av rävar, det totala antalet är 100 personer. Djur kan strykas, matas och fotograferas.

Reserver och nationalparker i Japan förvånar med deras ovanliga egenskaper, och de bilder som tas här är helt enkelt fantastiska.