Handbrott

Handbrott - ett mycket vanligt fenomen. De står för mer än 30% av alla skador. Sådana indikatorer kan förklaras mycket enkelt - händerna tar en aktiv roll i olika sfärer av mänskligt liv, så de står för huvuddelen av alla laster. Och följaktligen lider de oftast.

Symtom på en fraktur av handen

Att tjäna ett trauma är möjligt överallt - och i ett liv, och på träning och på tillverkning. Spridningens manifestationer kan variera beroende på vilket ben som bryts - och det finns 22 av dem i borsten - och hur allvarligt skadan är:

  1. Med sprickan av scaphoidbenet finns ödem på armen. Personen plågas av smärta, som intensifieras med penselrörelser, och alla försök att klämma en hand i en knytnäve är inte krönade med framgång.
  2. Skador på metakarpala ben kännetecknas av smärta, Bennetts symptom och oförmåga att helt böj tummen.
  3. Om semilunarbenet är skadat, kommer mjukvävnader nära handleden att svälla. Naturligtvis kan det inte vara någon smärta bland symtomen på en sådan benfraktur. Det uppstår huvudsakligen när fingrarna komprimeras i en knytnäve. Smärtsyndromet i III och IV-fingrarna är koncentrerat.

Vanliga symptom inkluderar oförmåga att röra fingrarna och blåsa borsten. Om skadan är svår kan handen deformeras. Det allmänna tillståndet förblir normalt och förvärras endast i särskilt svåra fall.

Behandling av en fraktur av handen

Vid sprickor är första hjälpen mycket viktigt:

  1. Om nödvändigt, stoppa blödningen . För att göra detta, applicera tryckbandage av gasväv eller tyg.
  2. Nästa viktiga behandlingsstadium för en sprickad hand med förskjutning är borttagning av ödem. Det är bäst att göra det med is.
  3. Om det finns ornament på sidan, ska de tas bort så snart som möjligt. Annars kan de med svullnad överföra blodkärl och störa blodflödet.