Är det möjligt att vara gravid om det finns menstruation?

I det ögonblick då testet visade dig de efterlängtade två remsorna börjar livet med ett nytt ark. Men ibland, kort efterpå finns det spotting som påminner om menstruation. Och sedan har kvinnan en naturlig fråga: Kan jag vara gravid om det finns menstruation? Tänk på varför detta tillstånd uppkommer och om det är farligt för fostret.

Är det möjligt att fortsätta menstruation under perioden med att bära en bebis?

Inte alla representanter för det rättvisa könet är lika välkända för kvinnornas fysiologi som läkare, så frågan de frågar specialisten om det kan vara gravid med menstruation är ganska förståeligt. Först och främst måste man föreställa sig att sådan blödning inte är normen. Detta tillstånd kan signalera ett hot om missfall, en försummad inflammatorisk process eller en sjukdom som kan orsaka allvarliga försämringar i fostrets utveckling.

I vissa fall, om du har en period, kan du verkligen vara gravid. Men detta är inte en klassisk menstruation i ordets fulla bemärkelse, men antingen en liten avvikelse från den normala processen att bära en baby eller en farlig patologi. Det kan finnas flera anledningar till detta:

  1. I det fall då kvinnan hade en period och hon var gravid, är det möjligt att det var implantatblödning. Denna process kan leda till skador på blodkärlen och, respektive till utseendet av urladdning som liknar menstruation under de första veckorna efter uppfattningen.
  2. Ofta under graviditeten kan det finnas perioder på grund av hormonell obalans: till exempel en överflöd av androgener eller brist på progesteron.
  3. Om fördelningen är riklig, ljusskarlett och inte stanna i flera timmar, ring omedelbart en ambulans. När allt kommer omkring kan menstruation vara med ektopisk graviditet och med avlägsnande av placentan. Och detta är ett direkt hot mot livet för en framtida mamma eller bebis.