Jordgubbsreparation - bästa betyg

Idag kommer vi att prata om populära sorter och sorter av reparationer (oförorenade) jordgubbar. Denna typ av jordgubbe kan bära frukt flera gånger per år, vilket lockar trädgårdsmästare. De bästa sorterna av remontant jordgubbar har bevarat den ursprungliga smaken och aromen av skogsbär, men de är mycket större.

Allmän information

Betydelsen av termen "reparation" är förmågan att omedelbart börja nästa efter att ha avslutat en fruktscykel. Nya sorter av remontant jordgubbar kan ge en gröda två veckor tidigare än klassiska. Dessa sorter är mer motståndskraftiga mot kyla, så de kan bära frukt fram till den djupa vintern. Om frosten skadar blomställningen, ersätts de snart av nya. Den vilda jordgubben är mindre mottaglig för insekter och sjukdomsattacker. Bland denna art finns en mängd olika smak, storlek och färg. Vad är bara sorterna av gula remontant jordgubbar, som "Yellow Miracle" eller "Yellow Cream". Inte mindre välsmakande och ovanliga vita remontant jordgubbar, särskilt bra är sorterna "White Alpine" och White Soul. "

Små frukter och stora bär jordgubbar skiljer sig något i smak. Det bör omedelbart noteras att bären är mindre färg och har en mer intensiv smak och arom. Denna art kom till oss från alperna i början av XVIII-talet. Det finns också en stor fruktig jordbruksbärgubbe, dess sorter är indelade i två typer - neutral dag (bära frukt och med kort dagsljus) och i själva verket reparera, med egenskaperna hos den senare är du redan bekant.

Populära sorter

Nu är det dags att bekanta sig med ledarna för "trädgårdar". Dessa sorter visade sig vara bra, det är därför vi skulle vilja rekommendera dem.

  1. Först kommer vi att introducera en remontant jordgubbssortiment, som heter "Baron Solemaher". Den odlas både på det öppna och på den slutna marken, ibland även i krukor hemma. Frukt medelstora bär av röd färg, som har god smak och ömtålig doft.
  2. Nästa klass av remontant jordgubb som presenteras i detta avsnitt heter "Ali Baba". Denna sort bildar stora buskar, där ett stort antal bär mognar. Det ökade motståndet av denna sort till skadedjur, sjukdomar och torka är noterat.
  3. Till mycket värdiga sorter är remontant jordgubbsort "Queen Elizabeth". De första grödorna har en utmärkt smak och arom, men de senare liknar redan de vanliga trädgårds jordgubbarna. Det skiljer överraskande stora bär för jordgubbar.
  4. Det är omöjligt att inte nämna cultivar renässansen. Den blommar mycket våldsamt och efter nästan varje blommande bär är fäst på stammarna. Fruktens form är något långsträckt, de är mycket söta, saftiga och välsmakande. Perfekt transporteras.
  5. Mycket sent är graden av remontant jordgubbe "Cinderella". Det utmärks av små buskar. Bären är små, men mycket täta och doftande. Du kan säkert ringa denna jordgubbe standard för kampanjfoton. Hon har trots allt en otroligt aptitretande look. Smaken är väldigt trevlig, med en lite sur smak.

Odling av reparation jordgubbar är ett mycket lönsamt företag, om inte stingy för inköp av nödvändig mängd bärgödsel. Men växterna bär hela tiden frukt, därför behöver de ständigt matas. Utseendet på denna underbara bär på din trädgårdspot kommer att ge familjen alla nödvändiga vitala vitaminer och mikroelement till den djupa vintern. Bedöm fördelarna med att odla jordgubbe utan jordgubbar istället för de vanliga trädgårds jordgubbarna!