Vattenutsläpp under graviditeten

Under graviditeten förändras naturen av vaginalt urladdande kraftigt. Detta faktum kan störa framtida mammor. Kvinnor rapporterar riklig vattnisk ansvarsfrihet under graviditeten, ofta kan detta vara normen, men alltid. Därför är det användbart att bekanta sig med informationen i denna fråga för att få veta vilken typ av fenomen som finns.

Orsaker till vattnisk urladdning

I den framtida moderens kropp finns det många förändringar. En viktig roll i detta spelas av den hormonella bakgrunden. Det är från honom, i första hand beror ansvarsfriheten från vagina.

I början av graviditeten stiger nivån av progesteron. Detta ger de nödvändiga förutsättningarna för att upprätthålla fostrets liv. Under påverkan av progesteron, erhåller urladdningen en slemhärdighet. De blir tjocka och viskösa. Därför är vattnisk urladdning under graviditeten i de tidiga stadierna sällsynta.

Ungefär vid vecka 12 ökar produktionen av östrogen - detta är nödvändigt för att förbereda sig för förlossning. Dessutom bidrar hormonet till ett antal processer i kroppsmulorna. Vid denna tid spädas livmoderhalsslemmen. Vanligtvis under graviditeten uppmärksammar kvinnor vattnisk urladdning under andra trimestern. Detta är normen, det förekommer hos de flesta förväntade mammor, men det orsakar vissa olägenheter. Denna funktion kräver ingen behandling, men det är viktigt att noggrant övervaka hygienen.

Här följer de viktigaste rekommendationerna:

Men det är viktigt att förstå att urladdningen inte får lukt, färg, orenheter i blodet. Om de ger klåda, är det värt att besöka en läkare.

Av samma anledning kan klart vattentäppning uppträda under graviditeten under tredje trimestern. Men vid denna tidpunkt finns risk för läckage av fostervätska, så det är viktigt att utesluta denna kränkning. På apotek finns det speciella prov som hjälper till att bestämma läckage av vatten. Men det är bättre att gå till en gynekolog för en noggrann diagnos. Fostervätska under graviditeten ser ut som gulvig urladdning under graviditeten med en söt lukt. Sådana symtom bör nödvändigtvis bli en signal för ett akut besök hos läkaren.

Patologiskt urval

Tyvärr kan framtida mammor också utsättas för olika sjukdomar. Trots detta, under denna period är vaginens mikroflora mest känslig för olika mikrober.

Genital herpes manifesteras av magra sekretioner. Även på könsorganen förekommer bubblor. De bröt så småningom. Processen kan åtföljas av smärta i ryggen, buken.

För bakteriell vaginos under graviditeten är vitt vattenturladdning med en obehaglig lukt karakteristisk. Senare blir de tjocka, skummade, byta färg till grönaktig. Det åtföljs av klåda. Kvinnor klagar också på smärta vid urinering, feber. Dessa sjukdomar kräver behandling under överinseende av en specialist.

Framtida mammor bör komma ihåg vilka tecken som ska varna dem:

Framtidens mamma bör söka råd om alla frågor som oroar henne. En kvalificerad läkare kommer att sympatisera med sådan ångest och ge de nödvändiga rekommendationerna. Läkaren kommer att kunna identifiera sjukdomar och förskriva behandlingen vid den tiden för att skydda barnet från störningens negativa inverkan.