Hepatit C och graviditet

Varje gravid kvinna som lider av hepatit C bör veta hur sjukdomen kommer att påverka barnets graviditet och förlossning, liksom sannolikheten för infektion hos barnet.

Vad är sannolikheten för överföring av hepatit C till en bebis?

Som ett resultat av forskningen visade sig att frekvensen för överföring av sjukdomen från mor till barn beror på många faktorer och varierar från 0-40%. Det är allmänt trott att cirka 5% av alla smittade mödrar som inte är infekterade med HIV överför virusinfektionen till sina nyfödda. I motsatt fall ökar sannolikheten för överföring av hepatit C till en baby när sjukdomen väges av HIV , kraftigt - upp till 15%.

Under graviditeten uppträder också falsk hepatit C. Det observeras också endast hos de kvinnor som har indikatorer för leverfunktion, vilka vittnar om dess patologi, även om serologiska förändringar saknas.

Hur är födseln hos gravida kvinnor med hepatit C?

Födseln, som graviditet i hepatit C, har sina egna egenskaper. Hittills har det bästa sättet att genomföra dem inte fastställts. Enligt studier som utförs av italienska forskare reduceras risken för överföring av sjukdomen med leverans av kejsarsnitt. Sannolikheten för infektion hos en bebis är endast 6%.

I det här fallet har kvinnan själv rätt att välja: att föda ensam eller genom att genomföra kejsarsnitt. Trots den framtida moderens önskan måste läkare ta hänsyn till den så kallade virusbelastningen, vilken beräknas beroende på hur mycket den infekterade antikroppen är i blodet. Så, om detta värde överstiger 105-107 exemplar / ml, kommer det bästa sättet att leverera cesarean.

Hur behandlas hepatit C hos gravida kvinnor?

Hepatit C som upptäckts under graviditeten är svår att behandla. Det är därför, även om långt före barnets planering, båda parterna måste lämna in en analys för förekomsten av sjukdoms orsakssamband.

Behandling av hepatit C under graviditeten är en ganska komplex och lång process. Slutligen är det inte fastställt vilken effekt fostret har på den gravida kvinnan själv, den antivirala terapin utfördes. I teorin bör minskning av virusbelastningen observerad i hepatit C leda till en minskning av risken för överföring av viruset vertikalt, d.v.s. från mor till barn.

I de flesta fall använder interferon och a-interferon i den terapeutiska processen för kronisk hepatit C vid graviditet, och endast i de fall där den påstådda terapeutiska effekten är av större betydelse.

Vad är konsekvenserna av hepatit C?

Hepatit C, diagnostiserad med normal graviditet, har inga hemska konsekvenser. Patologin passerar oftast in i ett kroniskt stadium.

Trots det faktum att överföring av viruset med vertikala medel är möjligt, i praktiken observeras det ganska sällan. Även närvaron av antikroppar i blodet hos ett spädbarn född till en smittad kvinna före 18 månader anses inte vara ett tecken på sjukdomen eftersom De överfördes till barnet från mamman. I detta fall är barnet under kontroll av läkare.

Således, även med detta virus i den gravida kvinnan, föds friska barn. Men för att utesluta risken för infektion hos barnet är det bättre att planera graviditet efter behandling av hepatit C. Återhämtning i denna patologi är en ganska lång process som tar 1 år. Enligt statistiken återfår endast 20% av alla sjuka personer, och ytterligare 20% blir bärare, d.v.s. Det finns inga tecken på sjukdom, och det finns en patogen i analysen. I de flesta fall läker sjukdomen inte helt , men går i kronisk form.