Mimosa från pärlor

Blommor från pärlor ser väldigt ursprungliga ut, men vid första anblicken kan det tyckas att de endast kan vävas av en erfaren mästare. Detta är helt fel, även om du bara börjar mastera pärlor, är mimosa av pärlor en perfekt kombination av lätt arbete och spektakulära resultat. Var säker på att ha behärskat mästerklassen "Mimosa från pärlor".

För arbete behöver du:

 1. Låt oss börja skapa en mimosa från pärlor med blommor. Klipp av en bit av trådlängd på 55-60 cm, träng den sex gula pärlor, flytta dem till mitten av segmentet och bilda en slinga. Vi roterar det resulterande elementet av blomställningen flera gånger runt sin axel (4-6 beroende på önskat resultat och pärlarnas storlek).
 2. Vid ena änden av ledningen rekryterar vi sex pärlor och gör dem till en slinga, fixad av samma 4-6 varv.
 3. Nu symmetriskt gör vi nästa blommaögla, vi får en shamrock. De två ändarna av tråden vrids samman för att bilda en stjälk.
 4. Vi fortsätter att stränga sex pärlor och vrida tråden, så att vi i slutändan har sju rader. Det är hela det enkla systemet med en mimosablomma från pärlor.
 5. Grenen av mimosa från pärlor består inte bara av blommor utan också av blad, så det var vändningen av gröna pärlor och buggar. Återigen skär av trådlängden på 55-60cm och tråden på den tre element - pärla, buggle, pärla. Vi flyttar till mitten av segmentet.
 6. Sedan dras ena änden av tråden genom en glaspärla och en pärla som är långt ifrån den. Drag åt det resulterande fragmentet noggrant.
 7. Vi fortsätter att göra löv som liknar nålar. Å ena sidan stränger vi glaspärlor och pärlor, lindar tråden och går i motsatt riktning genom glaspärlan.
 8. Nu i andra änden gör vi samma nål. Dra åt tråden, vrid den inte, som i fallet med blomställning, och vi passerar båda ändarna i två gröna pärlor.
 9. För att slutföra grenen med löv av de pläterade nio symmetriska raderna, i slutet vrider vi tråden.
 10. Nu när det är klart hur man gör mimosaelement från pärlor, kan man tänka på kompositionen. Det är bättre att göra blommor en tredjedel mer än löv. Twist först en gul blomma och gröna, kombinera sedan dessa parfragment och lägg till fler färger till dem.
 11. Komplettera kompositionen genom att placera den i vasen som en bukett eller göra ett mimosa träd från pärlor med en dekorativ stam.

Med samma princip kan du väva och andra blommor från pärlor: lila och blåregn .