Blod under graviditeten

Många kvinnor under graviditeten, särskilt i de tidiga stadierna, noterar utseendet av blod från könsorganet. Praktiskt taget orsakar allt givet fenomen ett panik tillstånd från okunnighet om det som är nödvändigt att göra i en liknande situation. Låt oss ta en närmare titt på detta fenomen och försöka ta reda på: På grund av vad och i vilka situationer under graviditeten kan urladdning av blod från slidan noteras.

Vilka är huvudorsakerna till denna symptomatologi?

Det finns många faktorer som kan prova blodets utseende under graviditeten. De vanligaste av dessa är:

  1. Mekanisk skada på livmoderns hals. Denna sjukdom förklarar utseendet av blod under eller efter kön under graviditeten. Så, ofta under samlag, trampas slemhinnan i livmoderfarynxen, som är tätt försedd med små blodkärl. Samtidigt märker den gravida kvinnan inga smärtsamma känslor, och blödningen är obebodlig och stannar bokstavligen om 2-3 timmar.
  2. Kvinnor i en situation som upplever en sådan kränkning som progesteroninsufficiens kan också klaga på att de hade blödning från könsorganet under en till synes normal aktuell graviditet. Det bör noteras att det i de flesta fall inträffar samtidigt, när det tidigare kom den månatliga. Därför tar många framtida mammor som inte är medvetna om sin situation, ta dem i en månad.
  3. Om det under graviditeten finns blod på kort sikt är det troligtvis det här implantatets blödning. Detta noteras bokstavligen 7-10 dagar efter befruktningen. Därför kan en kvinna inte ens veta att hon snart blir en mamma, tk. även genom att utföra ett expresprov visar ett negativt resultat.
  4. Spontan abort, som oftast utvecklas i upp till 12 veckor, åtföljs även av blodutsläpp från könsorganen. Denna komplikation orsakas ofta av en överträdelse av implantationsprocessen. Han själv åtföljs av smärta i underkroppen, som i tiden bara intensifieras.
  5. Ektopisk, eller som det kallas, tubal graviditet, kännetecknas av utseendet av blod från slidan i en gravid kvinna . Förekomsten av denna komplikation hos gestationsprocessen är 1/100 graviditeter. Det är värt att säga att sannolikheten för en sådan kränkning ökar dramatiskt när man använder livmoderpiraler som ett preventivmedel.

Således kan vi säga att svara på frågan om framtida mödrar om huruvida blod normalt går under graviditeten, läkare svarar negativt och påminner kvinnor om behovet av att gå till medicinska institutioner i sådana fall.