Yoga med osteokondros

Ett av de icke medicinska sätten att behandla ryggradssjukdomar är yoga. Osteokondros, som alla andra sjukdomar i motorapparaten, kräver naturligtvis komplicerad behandling, men ingen läkare kommer att argumentera med det faktum att terapeutisk gymnastik är det bästa verktyget för både behandling och förebyggande.

Med osteokondros har yogaövningar flera funktioner:

  1. Muskelavslappning - vissa ryggmuskler (beroende på typen av osteokondros) blir klämda, obevekliga och smärtsamma. De är störda näring, blodtillförsel och fastnat nerver, vilket leder till akut smärta. Yoga övningar med osteokondros hjälper till att slappna av i dessa muskler.
  2. Sträckning av ryggraden - det här är själva behandlingen av osteokondros med yoga. Med osteokondros, minskar avståndet mellan de intervertebrala skivorna, vilket resulterar i en efterföljande nedbrytning av skivans struktur (bråck). Med hjälp av yoga ökar vi avståndet mellan skivorna.
  3. Förstärkning - Yoga, som en slags fysisk aktivitet, utbildar våra muskler. Övningar av yoga för osteochondrosis utför en förebyggande funktion, eftersom en förstärkt muskelkorsett kommer att lindra belastningen från ryggraden och förhindra återfall.

övningar

Vi föreslår att du utför ett komplex av yoga mot cervikal osteokondros.

  1. Alla övningar av yoga för behandling av osteokondros hos nacken, vi ska utföra sittande på golvet på klackarna. Vi vrider huvudet mot axeln, ser med dina ögon bakom ryggen, fixar dina ögon, försök att placera hakan så långt som möjligt över axeln, medan rygg och nacke ska bevaras (nacken rör sig inte framåt eller till vänster). Händer hjälp - vi vilar på golvet med fingrarna, vi tar ryggraden bakom vertexen. Håll positionen på varje sida i 2 minuter. Det är nödvändigt att fixa sikten - detta förbättrar bland annat också visionen.
  2. Sätt dina händer på knäna, vrid huvudet till mitten, sänk ner hakan på bröstet. Vi känner hur musklerna i nacken stramas, så se till att ryggen inte avrundades.
  3. Vi återvänder huvudet till mitten, lägger en hand på huvudet och med handens vikt som ligger på huvudet sänker vi huvudet på axeln med örat. Den andra handen drar oss i motsatt riktning. Således sträcker du ryggraden och sidans yta.
  4. Vi återvänder till mitten, lägger handen på andra sidan och upprepar sträckningen av nackmusklerna på andra sidan.
  5. Hakan sänks ned till bröstet, genom att låsa med två händer och sänka huvudet under händerna nedåt. Vi känner hur de livmoderhalsliga ryggkotten rinner och sträcker halsens muskler. Utför avrundningen av hela ryggen: först cervikala regionen, sedan bröstkorgen och runda nedre rygg. Elbows försöker dra till magen, och huvudet lockas till bäckenet. Det är, vi drar inte ner det, men runt, doppning inåt, till magen. Efter att ha sänkts maximalt fixar vi en position och djupt andas vi.
  6. Fortsätt långsamt, lutar något på huvudet. Vi försöker låta det slappna av, utan spänningar av musklerna. Händer på golvet. Vi sträcker huvudet uppåt med pannan och hakområdet. Förläng så här ryggraden.