Typer av yoga

Yoga skapar harmoni mellan en person, omvärlden och den inre världen av oss, känslor eller energi. Den vanligaste frågan från nybörjare är - vilken typ av yoga händer. Och det är sant, eftersom den okunniga sanskriten inte behöver bli förvirrad när det gäller "hatha yoga", "mantra yoga", "kundalini yoga" och liknande.

Tänk på den grundläggande och mest använda i praktiken av "för alla" en mängd olika yoga.

Hatha Yoga

Om du är nybörjare och inte vet vad du ska välja bland de många yogapraktikerna, kommer du definitivt att rekommendera hatha yoga. Det är en kombination av fysiska övningar och andning, meditativa tekniker, perfektionering av din kropp och att bekräfta huvudansökan "hatha yoga" - en person har obegränsad makt över hans kropp. När det gäller att gå på kol, piercing kroppen på olika punkter och sitter på naglarna - det här är mästarna på yoga, så bevisa kroppens gränslösa förmågor, som förstås med fullständig avslappning i sinnet.

Ashtanga-Vinyasa Yoga

Denna typ är en strikt följd av de föreskrivna asanas. Övergången till nästa hållning sker först efter den fullständiga behärskningen av den föregående. Och mellan asanas utförs en slags dynamiska buntar, de så kallade vinyaserna.

Sivananda Yoga

Utan denna riktning kan man inte göra utan en lista över vilka typer av yoga är. Otroligt populär idag är en gren av hatha yoga. Detta är på ett sätt "yoga för alla", eftersom sivananda-yoga innebär syntes av tekniker från alla håll i yoga. En särskiljande funktion är maximal avkoppling.

Fack Yoga

Riktningen skapades som en följd av den stora andliga inblicken i sin skapare - Kali Ray. Detta är meditation i rörelse. Riktningen är mest lämplig för kvinnor som inte vill tränga in i östra filosofins djup och låtsas inte "gå på kol". Det finns tillräckligt med styrkaövningar och sträckmärken, och självklart avslappning.