Kalmyk Yoga

Många teorier skapas om ämnet av oundvikligheten av organismens åldrande och i själva verket hur man eliminerar denna oundviklighet. VI Kharitonov, skaparen av Kalmyk yoga, hade sin egen synvinkel, som bestod i det faktum att vi blir gamla på grund av överträdelser av homeostas. Homeostas är stabiliteten, balansen och beständigheten av livsprocesser i kroppen. Denna term innebär både kroppstemperatur, och matsmältning, och utsöndring och hjärtkollisioner.

Kharitonov trodde att blodtillförseln till hjärnan, oavsett ålder och typ av aktivitet, borde vara konstant. Själva blodflödet fördelas över hjärnan: beroende på den aktuella aktiviteten aktiverar du en viss del av hjärnan, och blod och glukos kommer följaktligen att öka till honom.

Vid 70 års ålder sjunker blodtillförseln till hjärnan hos 30 procent, och de som lider av ateroskleros eller hypertoni är ännu högre. I detta avseende finns det sjukdomar, en minskning av minnet, mentala förmågor.

Som du gissade är Kalmyk yoga Kharitonov baserat på ökad blodtillförsel till hjärnan.

Kärnan i riktningen

Fördelarna med Kalmyk yoga i hypoxi. När vi håller vårt andetag överflödar vi med koldioxid, från vilken kärlen expanderar och ventilerna som reglerar blodflödet är avslappnade. Om du andas efter det kommer du att andas in mycket mer syre än med den vanliga "inhalationsutandningen".

En försening löser emellertid inte problemet. Om du bara sitter på soffan och slutar andas, kommer templen snart att ramla och ditt ansikte blir blått.

Den komplexa metoden förutsätter Kalmyk yoga för både buken och benens muskler. Kombinationen av fysiska övningar och fördröjning av andning ger en aktiv förstärkning av musklerna, dessutom under rörelse och fördröjning finns det en vibration av hjärnans gråämne.

övningar

I Kalmyk yoga finns det bara en övning - det här håller andan med knäböjningar. Vi andas in, nuzzles med handen, håll andan. Vi börjar aktivt squat, så mycket du kan utan andetag. Då behöver du ta andan och repetera övningen 5 flera gånger.

Kalmyk yoga, det vill säga denna övning, måste upprepas tre gånger om dagen, innan man äter.

Daglig övning av denna övning stärker kärlen och hela hjärt-kärlsystemet. Kharitonov noterade förbättringar i hälso- och EKG-parametrar hos patienter efter flera månaders träning.