Wushu för nybörjare

Wushu i översättning betyder kinesisk kampsport. Det verkade flera århundraden sedan i Kina och under lång tid ansågs den mest mystiska av alla kampsportar, och Wushu historia går tillbaka till antiken. Sedan antiken har alla Wushu-mottagningar hållits i strikt sekretess, var av familje natur och vidarebefordrades från generation till generation. För närvarande finns det flera stilar och riktningar på Wushu skolor. Men en gemensam grund för alla håll är behovet att samtidigt förbättra andan och stärka kroppen. Och om i ett ord grunden för Wushu är en filosofi genom vilken en person kan dominera naturen utan att bryta sina lagar.

Wushu för nybörjare

För närvarande finns det två huvudområden av Wushu - sport och traditionell. Idrottsriktningen har vissa begränsningar, i synnerhet sådana metoder som armbåge och knäverkningar, vid basen av skallen, i ryggraden och i ljummen är förbjudna. I den traditionella (kamp) riktningen är alla dessa tekniker tillåtna. Wushu klasser i idrottsriktningen är mycket användbara för hälsa: de utvecklar skicklighet och koordinering, införa akrobatiska färdigheter. Och i slutändan kallas de för att leda idrottaren att delta i tävlingar, segrar och priser.

Den traditionella riktningen innebär inte konkurrens, och teknikerna i denna riktning syftar till att snabbt försvara, neutralisera fienden och omedelbart attackera honom. För närvarande hålls tävlingar på kontakt wushu, men de är mest kognitiva och vägledande. Huvudskillnaden mellan den traditionella (combat) wushu är den direkta överföringen av erfarenhet, skicklighet och traditioner av enstaka kamp från läraren till sina elever.

Tja, om ditt mål inte är att vinna, priser och medaljer, men stärka hälsan och träna kroppen, så är det vettigt att göra gymnastik till Wushu för nybörjare, som först och främst hjälper till att utveckla uthållighet och styrka, förbättra självdisciplin och psykologisk stabilitet.

Wushu för kvinnor

Det viktigaste när du är engagerad i denna enda kamp är att ha löst kläder. Mästare i denna kampsport säger att du måste bära kläder som du oftast bär och där du oftast uppträder på gatan. Men för en full träning bör kläder till Wushu skräddarsys för att beställa enligt individuella standarder och speciella mönster.

I allmänhet består kläder för träning av flera uppsättningar som är utformade för olika väder. För daglig träning kommer en bomullst-shirt och byxor att göra. För utomhus träning i kallt väder, läggs leggingar över byxor och en speciell jacka (doi).

Således, för Wushu-klasser behöver du:

Kläder syr huvudsakligen från antingen 100% bomull eller 95% bomull och 5% lycra. Tyget med Lycra tråd har stor elasticitet.

Wushu inventering

Den mest positiva funktionen i Wushu-klasserna är att Wushu inte behöver särskild utrustning och utrustning. I grund och botten, för träning ta en pol, saber eller svärd.

Så representerar polen en pinne i en persons tillväxt. Som regel är den gjord av vit pil och har en stor huggkraft.

Sabern är också avsedd för skärning och skärning. Alla svärd har en krökt form och består av en punkt, en hilt, ett blad och ett handtag. Svärd fäktning kännetecknas av en stor amplitud och slagkraft.

Svärdet är ett kort och tunt vapen. Dess värdighet är att det är ganska enkelt och låter dig utföra en rad tekniska åtgärder.